Yvonne Coldeweijer en Rachel Hazes Beeld © ANP

Rachel Hazes wint zaak van Yvonne Coldeweijer: gecremeerde kroket mag niet meer

23 januari 2023 15:30

Rachel Hazes (52) heeft het kort geding dat ze tegen Yvonne Coldeweijer (36) heeft aangespannen gewonnen. De rechtbank van Amsterdam oordeelt dat Yvonne een video waarin ze uitspraken over Rachel en haar zoon André Hazes (29) doet, moet verwijderen en een rectificatie moet plaatsen.

"Wat Yvonne doet, kan echt niet"

Rachel eiste dat Yvonne een video moet rectificeren waarin zij uitspraken doet over de rol van Rachel bij het uitlekken van een persoonlijke brief van haar zoon André Hazes aan diens ex Sarah van Soelen. Yvonne beweert dat de vermeende rol van Rachel in het uitlekken van die brief de reden is dat moeder en zoon momenteel geen contact hebben.

Ook wil Rachel dat Yvonne haar geen gecremeerde kroket meer noemt. Ook daarin geeft de rechtbank van Amsterdam gehoor aan het verzoek van Rachel. Yvonne mag niet meer met de term gecremeerde kroket verwijzen naar Rachel. Als Yvonne zich niet aan de uitspraak van de rechter houdt, moet zij per keer een dwangsom van 1.000 euro betalen voor ieder uur dat zij niet aan de veroordelingen voldoet. Dat gaat tot een maximumbedrag van 50.000 euro.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Rachel Hazes na uitspraak 'kroketzaak': 'Hoop dat ik voorbeeld ben'

In een reactie op de uitspraak laat Yvonne via een Instagram Story weten dat haar taak is om aan te tonen dat de juice die ze gebracht heeft aannemelijk is. 'Ik vind dat ik daarin lang en breed ben geslaagd, zeker omdat wéér alles is uitgekomen wat ik in de video heb verteld', schrijft ze. Daarmee doelt Yvonne op het feit dat Rachel heeft toegegeven dat er momenteel minder contact is tussen haar en André'.

Voor wie denkt dat Yvonne nu gaat stoppen met juicen; dat is niet zo. 'Ik ga gewoon door! Wij leven voor de juice. En ik zal de waarheid blijven brengen.' De hele reactie van Rachel kun je hier teruglezen.

Twee weken geleden stonden Rachel en Yvonne tegenover elkaar in de rechtbank van Amsterdam. Daar voerden hun advocaat het woord voor de twee dames. Zo was Jaap Versteeg, de raadsman van Rachel, duidelijk in zijn taal. "Wat Yvonne doet, kan echt niet", zei hij over de uitlatingen van zijn cliënt. 

RTL Boulevard was van de partij tijdens de rechtszaak tussen Yvonne en Rachel.

Hazes-circus in de rechtbank: 'Yvonne Coldeweijer was jolig, Rachel Hazes juist zwaarmoedig'

06:42
Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Advocaat Rachel: 'Uitlatingen Yvonne onnodig en kwetsend'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!