Dave Roelvink Beeld © ANP

Dave Roelvink steekt daklozen voor zijn huis hart onder de riem

24 januari 2023 08:28

Dave Roelvink (28) heeft een aantal daklozen die voor zijn huis op de grond lagen te slapen zijn topmatras aangeboden. Beelden daarvan deelt de Roelvink-telg via Instagram. "We laten ze hier niet op de grond slapen hoor", zegt Dave terwijl hij met zijn topper naar buiten loopt.

"Ik heb ze al meerdere malen aangeboden of ik iets voor ze kan betekenen"

In een andere video zien we hem de daklozen een 'fijne avond' wensen. Op de beelden liggen zij inmiddels al op de topper, die zij vlak daarvoor van Dave hebben gekregen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Alles gaat fout op de vakantie van Dave Roelvink: 'Wat is dit voor zooitje?'

"Deze gasten liggen hier altijd voor mijn deur in de buurt", vertelt Dave daarna. "Ik heb ze al meerdere malen aangeboden of ik iets voor ze kan betekenen. Of ik ze geld moet geven voor een hotel of een opvang." Ook heeft Dave, die zelf een drugsverslaving heeft gehad, hen gevraagd of hij ze kan helpen om van hun drugs en alcohol verslaving af te komen. "Zodat ze weer een leven op kunnen bouwen."

Instagram Stories Dave Roelvink

Volgens Dave willen de mannen 'blijven gebruiken' en 'hebben zij hun leven nu geaccepteerd'. "Vandaar dat ik dit soort kleine dingen doe. De keren dat ik ze geld geef, zie ik ze uren later helemaal bezopen rondlopen. Dus dat doe ik ook niet meer", legt hij uit.

Op de beelden erna is te zien dat Dave, in zijn badjas en slippers, besluit bij de daklozen te gaan zitten. Onder het genot van een sigaret praten de heren nog even bij. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dave Roelvink verdiept zich in islam: 'Zoektocht geeft rust'

Dave Roelvink: 'Door drank en drugs hoefde ik niets meer te voelen'

04:20

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!