Yvonne Coldeweijer Beeld © ANP

Yvonne Coldeweijer plaatst verplichte rectificatie na zaak met Rachel Hazes

24 januari 2023 11:47

Yvonne Coldeweijer (36), de vrouw achter juicekanaal 'Life of Yvonne', heeft een rectificatie geplaatst over haar video waarin zij beweert dat Rachel Hazes (52) een privébrief van haar zoon André Hazes (28) aan haar zou hebben gelekt. Dat doet Yvonne als gevolg van de uitspraak van de rechtbank van Amsterdam, die maandag besloot dat de vlogger moet rectificeren.

In de video, die dinsdagochtend nog steeds te zien is op het YouTube-kanaal van Yvonne, doet zij uitspraken over de rol van Rachel bij het uitlekken van een privébrief van André aan diens ex Sarah van Soelen. Yvonne beweerde dat de rol van Rachel in het uitlekken van de brief ervoor heeft gezorgd dat er verminderd contact is tussen Rachel en André. In de rechtszaal gaf Rachel toe dat het contact met haar zoon inderdaad verslechterd was, maar dat zou een andere reden hebben. De rechtbank oordeelde toch dat Yvonne haar beweringen niet voldoende kon onderbouwen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Johan Derksen uit kritiek op Rachel Hazes na kroketzaak: 'Trut'

In de rectificatie neemt Yvonne de uitspraken die zij gedaan heeft niet terug. Wel schrijft zij dat de voorzieningenrechter haar heeft 'bevolen deze rectificatie te plaatsen om dit recht te zetten'. In een reactie op de uitspraak liet Yvonne maandag al weten dat zij 'gewoon doorgaat' met het brengen van juice.

Rectificatie Yvonne Coldeweijer
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rachel Hazes wint zaak van Yvonne Coldeweijer: gecremeerde kroket mag niet meer

De rechter oordeelde eveneens dat Yvonne Rachel niet meer 'gecremeerde kroket' mag noemen. Deze bewoording is volgens de rechter 'hoe dan ook grievend en beledigend'. De woorden 'gecremeerde kroket' waren maandagavond trending topic op Twitter.

Aran Bade vraagt zich af: 'Wat heeft Rachel Hazes nou bereikt met rechtszaak?'

05:36

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!