Danny de Munk Beeld © ANP

Vrouw die aangifte deed tegen Danny de Munk openbaar gehoord

24 januari 2023 20:55

De vrouw die aangifte deed van verkrachting tegen Danny de Munk (52), wordt op 16 maart openbaar gehoord. Tijdens het verhoor staan de vrouw en de zanger samen in de rechtszaal. Dat laten Royce de Vries, de advocaat die De Munk bijstaat, en Anthony Leigh, die de vrouw bijstaat, weten aan het 'ANP'. De advocaten bevestigen daarmee eerdere berichtgeving van 'Shownieuws'. Ook de rechtbank van Amsterdam bevestigt dit aan het ANP.

"Wat haar houding zal zijn, moet nog met haar besproken worden"

De rechtbank van Amsterdam maakte eind vorig jaar bekend het verzoek van Danny goed te keuren om de vrouw in het openbaar te horen. Of het getuigenverhoor op 16 maart ook openbaar is, is volgens beide advocaten nog niet zeker. "Of het wel of niet openbaar is wordt nog bepaald", zegt Royce, het gebeurt 'in ieder geval onder ede.' Tijdens het getuigenverhoor wordt ook de zanger gehoord, schrijft Shownieuws.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Danny de Munk ging van rij BN'ers beste met imagoschade om'

"Ze is verplicht te verschijnen", zo vertelt Anthony. "Wat haar houding zal zijn, moet nog met haar besproken worden." Royce laat weten dat Danny in dit stadium nog niet wil reageren in de media. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Aangeefster Danny de Munk gaat getuigenverhoor 'strijdlustig' in

Aanklaagster Danny de Munk 'strijdlustig' naar openbaar verhoor

04:56

Half november werd bekend dat Danny niet werd vervolgd voor verkrachting door de rechtbank vanwege onvoldoende bewijs. In juni kwam naar buiten dat een vrouw aangifte van verkrachting had gedaan tegen de zanger. Het slachtoffer zou zo'n vijftien jaar geleden nauw met hem hebben samengewerkt bij de musical Ciske de Rat. Danny heeft de beschuldigingen van de vrouw altijd ontkend. Wel gaf hij toe met haar te hebben gezoend. De artiest sprak van een valse aangifte en deed daarom een tegenaangifte.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!