Jeroen Snel Beeld © ANP

Jeroen Snel worstelde lange tijd met zijn geaardheid en geloof

29 januari 2023 11:36

Jeroen Snel (53) is nu ruim een halfjaar getrouwd met zijn grote liefde Bradley. Dat de royaltydeskundige zijn relatie van de daken kan schreeuwen, is niet altijd vanzelfsprekend geweest. Op jonge leeftijd worstelt de christelijke journalist jarenlang met zijn geaardheid en het geloof.

"Je neemt mensen hun geluk af door ze in een heterorelatie te dwingen omdat dat zo hoort"

In gesprek met Libelle vertelt Jeroen openhartig over deze worsteling: "Tot mijn 28e stonden mijn geaardheid en geloof op gespannen voet met elkaar." Wanneer zijn moeder komt te overlijden, wil hij zijn manier van leven compleet omgooien. "Ik leerde: het leven is kort en beperkt en je moet ervan genieten. Dus ik wil het graag met iemand delen. Ik vind het jammer als christelijke mensen pas op latere leeftijd uit de kast durven te komen. Je gooit zo veel jaren weg." 

Toch gebeurt het volgens de royaltykenner 'in bepaalde kringen nog steeds dat mensen zeggen dat homoseksualiteit niet kan' of 'dat het fout is'. "Dat maakt de drempel om ervoor uit te komen nog groter. Je neemt mensen hun geluk af door ze in een heterorelatie te dwingen omdat dat zo hoort."

Miniatuurvoorbeeld

Kijk ook:

Jeroen Snel: 'Kleiner huis William en Kate goed voor oog van Britse volk'

Jeroen is ontzettend gelukkig met zijn grote liefde Bradley. "Dat ik kan leven naar mijn geaardheid maakt me heel gelukkig en ik kan het verenigen met mijn geloof." Over zijn huwelijk is hij enorm tevreden: "Het is geweldig om samen te zijn, er voor elkaar te zijn. Wij doen echt geen spectaculaire dingen, we zijn niet continu op reis of weekenden weg, of zo. We zitten graag thuis met onze hond Fido. Een dwergpoedel net as Mambo van koningin Máxima. Lekker huisje-boompje-beestje."

Miniatuurvoorbeeld

Kijk ook:

Koning 'beetje boos' op nieuwsgierige Jeroen Snel

Jeroen trouwt vorig jaar juli met Bradley op landgoed De Salentein in Nijkerk, omringd door zo'n 25 gasten. De presentator en zijn man leren elkaar via Facebook-dating kennen. Na hun intieme bruiloft zijn de tortelduifjes op huwelijksreis gegaan naar Parijs, Zuid-Frankrijk en Italië.

De Libelle met daarin Jeroen Snel ligt nu in de winkels.

Jeroen Snel in het huwelijksbootje gestapt

00:33

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!