Lil Kleine Beeld © ANP

Lil Kleine niet langer verdacht van zware mishandeling

25 januari 2023 16:56

Lil Kleine (28) wordt niet langer verdacht van een poging tot zware mishandeling. Het Openbaar Ministerie heeft de verdenking aangepast na een verklaring die zijn ex Jaimie Vaes (33) heeft afgelegd. Dat bevestigen het OM en de rechtbank van Amsterdam aan RTL Boulevard na berichtgeving van 'Shownieuws'.

Advocaat Nienke Hoogervorst van Lil Kleine laat aan RTL Boulevard weten dat ze aan de rechtbank heeft verzocht de voorlopige hechtenis van haar cliënt op te heffen of de voorwaarden te schrappen. Momenteel is de rapper op vrije voeten, maar wel onder voorwaarden die de rechters eerder hebben opgelegd. De rechtbank zag geen reden om de voorwaarden te schrappen of de voorlopige hechtenis te beëindigen.

De rapper, die eigenlijk Jorik Scholten heet, werd vorig jaar februari aangehouden nadat beelden naar buiten waren gekomen waarop het leek dat hij Jaimie met haar hoofd tussen een autodeur klemde. De realityster zou nu hebben verklaard dat haar hoofd niet tussen de deur van de auto was geklemd en Jorik niet met de autodeur sloeg. Dat zouden de media ervan hebben gemaakt. Vlak na het incident in februari brak Jaimie met Jorik.

Kim Beumer, de advocaat van Jaimie, laat aan RTL Boulevard weten dat Jaimie haar verklaring niet heeft aangepast: "Jaimie heeft al eerder aangegeven dat het openbaar maken van de beelden voor haar een mogelijkheid was om te ontsnappen aan een gewelddadige relatie. Aan de hand van de beelden is cliënte gehoord over dit maar ook andere incidenten. Er is haar toen geadviseerd om aangifte te doen, welk advies zij heeft gevolgd. Zij heeft haar aangifte later niet genuanceerd. Het is echter aan het OM om het feit/ de feiten te kwalificeren, hetgeen buiten de invloedssfeer van de aangever ligt."

Miniatuurvoorbeeld

Zie ook:

'Triest dat Lil Kleine en Jaimie Vaes bekvechten om een broodrooster'

Eerder meldde het OM dat de rapper wordt verdacht van poging tot zware behandeling en/of mishandeling. Shownieuws meldt dat 'de rechtbank de verklaring van Jaimie heeft bekeken waarin zij zou hebben verklaard bij de politie dat het niet om zware mishandeling zou gaan'.

Het OM doet momenteel nog onderzoek naar het incident.

Ondertussen zijn de ex-geliefden verwikkeld in verschillende rechtszaken, waarvan een over een aantal bezittingen en een over hun zoontje Lío. Je ziet er in onderstaande video meer over.

Advocaat Jaimie Vaes: 'Horloges stukje emotionele waarde'

05:22

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!