Rod Stewart Beeld © ANP

Rod Stewart biedt aan scans te betalen voor mogelijke kankerpatiënten

26 januari 2023 22:27

De Schotse zanger Rod Stewart (78) veegt live op tv de vloer aan met de Britse conservatieve regering. Dat doet hij donderdag in een programma van de commerciële zender Sky News. In het programma komen mensen aan het woord over de erbarmelijke situatie waarin ze verkeren.

"Er gaan mensen dood omdat ze geen scan krijgen"

Vooral de problemen in de gezondheidszorg komen aan bod. De zanger, bekend van hits als 'Sailing', 'I Don’t Wanna Talk About It' en 'Maggie May', belt naar de studio als hij verhalen hoort van mensen die geen scan kunnen krijgen, terwijl het vermoeden bestaat dat ze kanker hebben. "In al die jaren in dit land heb ik het nog nooit zo erg gezien", zegt hij boos over de situatie in de zorg. "Verander die verdomde regering."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rod Stewart: 'Miljoen afgeslagen voor optreden bij WK Qatar'

"Ik ben zelf lange tijd Tory geweest", vertelt hij de kijkers over zijn politieke voorkeur voor de Conservatieven. "Maar ik vind dat deze regering nu moet aftreden en Labour moet laten regeren."

De 78-jarige zanger vecht zelf de afgelopen jaren tegen kanker. Hij biedt dan ook aan om tien tot twintig scans te betalen voor patiënten die mogelijk kanker hebben, maar die niet onderzocht kunnen worden. "Er gaan mensen dood omdat ze geen scan krijgen", aldus Rod.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rod Stewart en vrouw huren huis voor gevlucht Oekraïens gezin

De wachttijden voor medische zorg zijn historisch hoog in Groot-Brittannië. Daar komt nog bij dat er veel sociale onvrede is en er in veel sectoren gestaakt wordt voor betere arbeidsvoorwaarden. Ook werknemers van de National Health Service (NHS) staken en een akkoord met de Britse regering lijkt verder weg dan ooit.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!