Beeld © ANP

Rob van Someren schoot vol door winnen Gouden RadioRing

26 januari 2023 22:36

Rob van Someren (59) schoot donderdagavond 'oprecht even vol' toen hij hoorde dat zijn Radio 10-programma 'Somertijd' werd bekroond met de Gouden RadioRing. "Omdat ik ongelofelijk blij ben voor de mensen met wie ik dat programma iedere dag mag maken", zei Rob vanuit zijn vakantieadres in Kaapstad tegen het 'ANP'.

"Ik weet niet of ik de beste ben, maar ik ben er wel eentje met een lange adem"

Rob was donderdagavond de grote winnaar bij de uitreiking van de radioprijzen. Ook de RadioRing Beste Presentator ging namelijk naar de presentator. "Ik weet niet of ik de beste ben", aldus Rob. "Maar ik ben er wel eentje met een lange adem."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rob van Someren wint Gouden RadioRing én wordt verkozen tot Beste Presentator

De radio-dj vindt het jammer dat hij niet aanwezig kon zijn bij de uitreiking van de Gouden RadioRing in Hilversum. Zijn vakantie was al 'heel erg ver van tevoren' gepland. Het lijkt oneerbiedig, dat is zeker niet de bedoeling, maar het kwam ongelukkig uit." Het toeval wil dat Rob vrijdag het vliegtuig terug naar Nederland pakt. "We zijn de koffers aan het inpakken."

Volgens Rob bepalen zijn luisteraars de houdbaarheidsdatum van zijn programma. "Zolang de luisteraars iets leuk vinden, dan schuift die houdbaarheidsdatum op. Op het moment dat dat ophoudt, dan is het klaar." Als het aan Rob ligt gaat hij sowieso nog wel even door met radio maken. "Ik kan nog wel even mee." Rob won de Gouden RadioRing ook al in 2013. Toen was hij nog te horen bij Radio Veronica.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rob van Someren live te horen op de radio als politieagent

Eerder op de avond werd ook de RadioRing Beste Podcast uitgereikt. Die was voor de podcast F1 Aan Tafel, die Mattie Valk presenteert. Naast de juryprijzen werden ook De Marconi Award voor Aanstormend Talent werd gewonnen door Nordin Besling (FunX). NPO Radio 1 won de Marconi Award voor Beste Zender. Giel Beelen mocht in december vorig jaar al de Marconi Oeuvre Award in ontvangst nemen.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!