Nienke Plas Resley Beeld © ANP

Nienke Plas deelt emotionele update vanuit het ziekenhuis

30 januari 2023 19:56

Nienke Plas (36) en haar man Resley belanden in een regelrechte nachtmerrie als ze afgelopen week horen dat hun pasgeboren dochter Harley een aangeboren hartafwijking heeft. Na een korte update op Instagram, praat de YouTuber haar volgers uitgebreid bij vanuit het ziekenhuis.

"Als ze de vechterskracht van haar papa en mama heeft, droomt ze nu over de toekomst"

Nienke vertelt vóór Harleys ziekenhuisopname op de kinder-ic in het AMC over het bloederige slijm dat ze ophoest. De huisarts verwijst ze door naar het ziekenhuis, waar ze na een spoedrit in de ambulance tot een heftige ontdekking komen: ze heeft een aangeboren hartafwijking en moet een spoedoperatie ondergaan. "Het was echt even kantje boord", aldus Nienke. "Dit is echt de nachtmerrie voor iedere ouder." 

"Het lijkt alsof we in een slechte film zitten", vult Resley aan. "Je wordt in een kamer getrokken door artsen en dan wordt je verteld dat het verkeerd kan aflopen. Dat het ernstig is. Je gaat van het ene ziekenhuis naar het andere ziekenhuis."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Pasgeboren dochter Nienke Plas geopereerd aan hart

De eerste operatie zit erop en is goed verlopen. Ze is stabiel en is inmiddels van de beademing af. Nu moet ze aansterken om van de ic af te kunnen en de medicatie af te kunnen bouwen. Als Harley ouder is, zal ze nog eens onder het mes moeten gaan. "We blijven positief", aldus Nienke, die naar eigen zeggen in een 'overlevingsmodus' zit. "Het is een sterke meid. Als ze de vechterskracht van haar papa en mama heeft, zit ze nu te dromen over de toekomst hoe ze met haar opgelapte hart de wereld tegemoet lacht."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nienke Plas zonder verloskundige bevallen van een dochter

Nienke laat in de vlog ook zien hoe Harley erbij ligt, aan allerlei snoeren en apparaten. "Lijkt wel of de server van Google staat aangesloten op d'r." Ze omschrijft ook wat voor een 'jaap' ze in haar 'kleine lijfje' heeft. De ouders zijn ook diep geraakt door de andere kinderen die op de ic liggen.

Je kunt Nienkes volledige vlog hieronder bekijken. Volgers laten weten in tranen naar de beelden te hebben gekeken. "Alle respect dat jullie ook dit delen", klinkt het onder meer.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!