Marilyn Manson Beeld © ANP

Marilyn Manson opnieuw aangeklaagd voor seksueel wangedrag

30 januari 2023 23:45

Zanger Marilyn Manson (54) is weer aangeklaagd voor seksueel wangedrag. Amerikaanse media melden dat een anonieme vrouw stelt dat zij in 1995 is verkracht door de zanger. Dit zou zijn gebeurd in een tourbus, zij was toen zestien jaar oud.

Het vermeende slachtoffer zou daarna contact met Marilyn hebben gehouden en in 1999 nogmaals misbruikt zijn, tijdens een tournee. Dit zou zijn gebeurd toen de zanger drugs had gebruikt. De aanklacht is ingediend in New York. De vrouw heeft ook de muzieklabels waar Marilyn toen voor werkte aansprakelijk gesteld, omdat niemand ingreep terwijl bekend was wat de zanger met haar deed.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Marilyn Manson schikt met GoT-actrice in verkrachtingszaak

Eerder trof Marilyn een schikking met Game of Thrones-actrice Esmé Bianco die hem had beschuldigd van verkrachting en seksueel misbruik. De Britse actrice stapte in april 2021 naar de rechter omdat ze in 2011 zou zijn verkracht door de Amerikaanse zanger.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Misbruikzaak van oud-assistente Marilyn Manson verjaard

Esmé was overigens niet de enige vrouw die Marilyn beschuldigde van seksueel wangedrag. Twee jaar geleden trad ook een andere actrice, Evan Rachel Wood, al naar buiten met een misbruikverhaal door de zanger. Meerdere vrouwen volgden toen haar voorbeeld en stapten naar de rechter.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!