Noortje Herlaar Beeld © ANP

Noortje Herlaar blikt terug op nare auditie: 'Was niet mooi genoeg'

31 januari 2023 16:45

Noortje Herlaar (37) vindt het inmiddels niet meer zo eng om haar grenzen aan te geven, maar dat is weleens anders geweest. In een interview met 'JAN Magazine' blikt de actrice terug op een nare auditie die ze aan het begin van haar carrière heeft en hoe ze het destijds lastig vindt om voor zichzelf op te komen.

Noortje legt uit dat ze de auditie moet doen voor twee mannen die in haar bijzijn bespreken wat er allemaal aan haar mankeert. En dat is natuurlijk best confronterend. "Ik was niet warm genoeg en niet mooi genoeg. Ze vertelden me hoe er over mij gesproken werd in vergaderingen, welke termen er voorbijkwamen. Het idiote is dat ik me er heel ongemakkelijk en onzeker bij voelde, maar dat ik het óók gewoon over mij heen heb laten komen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Noortje Herlaar 'zielsgelukkig' met haar twee dochters

Volgens Noortje duurt het daarna een tijdje voordat ze haar grenzen durft aan te geven. "Omdat ik dacht dat dit gebruikelijk was als je op zo’n niveau wilde meedoen." De actrice vindt het nog steeds vervelend hoe ze destijds behandeld is. "Ik weet niet of ik die twee mannen er ooit nog een keer op ga aanspreken. Ik weet niet of ze het in zich hebben om hierin nog een switch te maken, maar ik zou ze kunnen vertellen hoe vervelend ik het heb gevonden om door hen vooral op mijn buitenkant beoordeeld te zijn."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Noortje Herlaar hoeft niet per se te trouwen met Barry Atsma

JAN Magazine met Noortje ligt nu in de winkels.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!