Armie Hammer Beeld © ANP

Armie Hammer na vermeend misbruik: 'Ik was een klootzak'

4 februari 2023 14:56

Armie Hammer (36) heeft zich voor het eerst sinds lange tijd openlijk uitgesproken sinds hij begin 2021 beschuldigd werd van seksueel misbruik en kannibalisme. In een interview met schrijver James Kirchick ontkent de acteur opnieuw alle aantijgingen, geeft hij aan vroeger zelf te zijn mishandeld, bekent hij een zelfmoordpoging te hebben ondernomen en vertelt hij hoe het nu met hem gaat.

"Ik ben hier om mijn fouten te erkennen en verantwoordelijkheid te nemen"

"Ik was machteloos in die situatie", vertelt de acteur over het vermeende misbruik door een pastoor toen hij zelf 13 jaar oud was. Het was volgens Armie de oorzaak van zijn eigen drang om in de toekomst 'controle' te krijgen over seksuele situaties. De Amerikaan zou meerdere vrouwen hebben aangerand en zich dominant hebben opgesteld tijdens seksuele handelingen waarbij vrouwen onderdanig aan hem waren.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Trailer Armie Hammer-docu belooft weinig goeds voor acteur

In mei 2021 ging hij naar een kliniek om te werken aan zijn problemen met drugs, alcohol en seks. Daarvoor zou Armie echter een zelfmoordpoging hebben ondernomen. "Ik liep de zee in en zwom zo ver als ik kon en hoopte dat ik dan zou verdrinken, door een boot geraakt zou worden of opgegeten door een haai. Toen realiseerde ik me dat mijn kinderen nog op het strand waren, dat kon ik hun niet aandoen", zegt de acteur over de situatie in februari 2021.

Praten over zelfmoordgedachten kan anoniem: chat via www.113.nl, bel 113 of bel gratis 0800-0113.

Armie doet zijn verhaal naar eigen zeggen nu omdat hij zijn fouten onder ogen wil komen en verantwoordelijkheid wil nemen. "Ik ben hier om mijn fouten te erkennen en verantwoordelijkheid te nemen voor het feit dat ik een klootzak was, dat ik egoïstisch was, dat ik mensen gebruikte om mezelf beter te voelen en verderging als ik klaar met ze was."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Gevallen Hollywood-ster Armie Hammer heeft nu kantoorbaan

De acteur is nu, zegt hij, op een betere plek in zijn leven. "Ik ben een gezonder, gelukkiger en meer gebalanceerd persoon. Ik kan er nu voor mijn kinderen zijn zoals nooit tevoren. Ik ben erg dankbaar voor mijn leven en mijn herstel."

Nieuwe schokkende details over Armie Hammer: 'Hele familie is gek'

03:59

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!