Carrie ten Napel Beeld © ANP

Op1-host Carrie ten Napel openhartig over wegrakingen: 'Wakker in ambulance'

4 februari 2023 14:40

'Op1'-presentatrice Carrie ten Napel (42) is in 'Mezza', het weekendmagazine van het 'AD', openhartig over haar gezondheid. Zo heeft ze sinds 2021 last van wegrakingen.

"Ik voelde me een oud wijf"

‘In oktober 2021 kreeg ik plotseling last van wegrakingen. Op een ochtend, vlak voordat ik op reis zou gaan voor Droomhuis gezocht, voelde ik me niet zo lekker. Ik had de dag ervoor extra gedraaid, was die ochtend druk in de weer met de kinderen. Ik voelde me draaierig, dacht dat ik moest overgeven. Daarna weet ik niets meer; ik werd wakker terwijl de ambulance onderweg was. Ik heb een harde klap gemaakt', vertelt ze in het weekendmagazine. Volgens de artsen is er niets neurologisch aan de hand, later wordt bekend dat Carrie een zware hersenschudding heeft. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Carrie ten Napel maakt programma over schonere wereld

Toch neemt ze te weinig tijd om te rusten. Vier weken na haar val presenteert ze de late talkshow van NPO 1 weer. "Op mijn werk kreeg ik alle ruimte om te herstellen. Een fysiotherapeut zei me vier keer per dag vijftien minuten te gaan liggen, alleen zo konden mijn hersenen herstellen. Dat heb ik lange tijd braaf gedaan, maar ik voelde me een oud wijf."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Carrie ten Napel bevallen van zoontje

Het is niet de enige keer dat ze wegraakt. Afgelopen zomer is het weer raak. "Op vakantie op Corsica. De kinderen waren erbij toen ik out ging, twee keer achter elkaar. Per ambulance werd ik afgevoerd, weer ging ik door de molen. Ik was het vertrouwen in mijn lichaam volledig kwijt", vertelt ze. Uiteindelijk blijkt dat ze een heel lage bloeddruk heeft. Nu voelt ze beter wanneer zo'n wegraking eraan zit te komen en trapt ze tijdig op de rem. "Ik realiseer me eens te meer waar mijn leven om draait: mijn familie en onze gezondheid." Tegenwoordig doet ze het daarom ook rustiger aan. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!