Beyoncé Beeld © Getty Images

Beyoncé grote winnaar bij Grammy Awards met vier prijzen

6 februari 2023 06:41

De 65e uitreiking van de Grammy Awards was de avond van Beyoncé (41). Niet alleen kan de zangeres zich nu de artiest met de meeste Grammy's ooit noemen, ze was met vier prijzen ook de grote winnaar.

De Amerikaanse won de awards voor Best Dance/Electronic Recording, Best Traditional R&B Performance, Best R&B Song en Best Dance/Electronic Album. Na de winst van het laatstgenoemde beeldje voor haar plaat RENAISSANCE bedankte ze na haar ouders, haar man Jay-Z en haar kinderen ook de 'queer-gemeenschap' voor het 'uitvinden van het genre'.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Dochter Blue Ivy geeft verrassingsoptreden met Beyoncé in Dubai

Hoewel Beyoncé de meeste awards mee naar huis mocht nemen, gingen de belangrijkste prijzen naar andere artiesten. Zo won Harry Styles voor Album of the Year, Bonnie Raitt voor Song of the Year en Lizzo voor Record of the Year. De laatste keer dat Beyoncé voor Album, Song en Record of the Year genomineerd was, was in 2017. Toen won Adele die allemaal.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Beyoncé kondigt wereldtour aan én komt naar Nederland

Naast Beyoncé vielen ook onder andere Kendrick Lamar meerdere keren in de prijzen. De rapper sleepte drie beeldjes in de wacht, net als Harry Styles. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!