Nicole des Bouvrie en Monique des Bouvrie Beeld © ANP

Oudste kinderen Jan des Bouvrie mogen beslag leggen op villa in Naarden

6 februari 2023 14:50

De rechtbank in Lelystad heeft maandag besloten dat de oudste kinderen van de overleden interieurontwerper Jan des Bouvrie beslag mogen leggen op zijn voormalige villa in Naarden. Met de beslaglegging willen dochter Nicole en zoon Jean-Marc een soort zekerheid stellen dat zij hun deel van de erfenis van hun vader krijgen.

Dochter Nicole en zoon Jean-Marc, uit het eerste huwelijk van Jan, staan in deze zaak tegenover hun stiefmoeder Monique, die samen met Jan ook twee kinderen heeft: Jan junior en Bo. De rechtbank Midden-Nederland heeft bepaald dat op dit moment het belang van die oudste kinderen zwaarder weegt dan het belang van de Monique en de kinderen uit het tweede huwelijk.

Nicole en Jean-Marc laten tijdens het kort geding weten veel wantrouwen te voelen richting Monique, onder meer omdat zij gebrekkig inzicht zouden hebben gekregen in het testament. Uit dat testament blijkt dat Jan wilde dat Monique na zijn dood ongestoord door moet kunnen leven.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Monique des Bouvrie vindt zaak over erfenis overleden Jan 'heel verdrietig'

Dit betekent volgens de rechtbank dat de kinderen uit het eerste huwelijk de legaten pas kunnen opeisen na het overlijden van de weduwe. Omdat zij voor 1/100 deel erfgenaam is, denken de kinderen uit het eerste huwelijk dat het vermogen uit de nalatenschap na haar overlijden niet hoog genoeg is om de legaten uit te betalen.

De kinderen uit het tweede huwelijk zijn voor het overige deel (99/100) erfgenaam. Hoe hoog het op te eisen legaat van de kinderen uit het eerste huwelijk is, moet in een andere procedure bepaald worden.

De rechtbank heeft eveneens besloten dat Monique en Jan junior verantwoordelijk zijn voor de proceskosten van Nicole en Jean-Marc, die zijn vastgesteld op 1.393 euro.

Oudste dochter Jan des Bouvrie betreurt rechtszaak: 'Hij zou zich omdraaien in z'n graf'

03:59
Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Kinderen Jan des Bouvrie spannen rechtszaak om erfenis aan: 'Heel verdrietig'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!