Gordon Beeld © ANP

Gordon haalt keihard uit naar tv-collega's: 'Lik mijn reet!'

7 februari 2023 09:17

Terwijl de een zijn of haar ochtend begint met een kop koffie, besluit Gordon (54) deze ochtend met een heel ander ritueel te starten. Hij kiest ervoor een betoog op Instagram te schrijven waarin hij zijn tv-collega's fileert.

"Mag ik je eraan herinneren dat ik al 35 jaar in dit vak zit en jij nog in je luiers zat toen ik mijn eerste twee miljoen kijkers scoorde?"

Gordon is gepikeerd - en dat is nog zacht uitgedrukt. De tv-ster kondigt op Instagram aan dat vanavond alweer de laatste aflevering is van zijn SBS 6-programma Down The Road, dat, aldus Gordon, 'vast wel weer gecanceld zal worden'. En dat zou dan de schuld zijn van Arjen Lubach, Angela de Jong, Özcan Akyol én Johan Derksen, meent hij. Hij maakt ze dan ook met de grond gelijk. Hij begint met Arjen: 'Geweldig bedankt, Arjen Lubach! Ongelofelijke flapdrol! Wat een kortzichtige visie op dit programma, maar ook op mij als persoon. Mag ik je eraan herinneren dat ik al 35 jaar in dit vak zit en jij nog in je luiers zat toen ik m'n eerste twee miljoen kijkers scoorde?' Volgens Gordon zouden zijn collega's kritiek hebben op het 'vertekende beeld van hoe down daadwerkelijk is'. 'Daar hebben ze wel dan ruim 20 jaar over na moeten denken, want Paul de Leeuw en Johnny de Mol deden het al heel lang en wonnen er zelfs prijzen mee!' aldus Gordon. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Gordon betreurt negatieve teneur op social media: 'Gun elkaar wat'

Ook haalt Gordon uit naar Angela, die volgens hem 'zure columns' schrijft. Gordon is ook niet blij met de columns van Özcan, die hij 'Kneus' in plaats van Eus noemt. 'Vergiftig Nederland nog meer met jullie politiek correcte houding, ik zal altijd weigeren me daaraan te confirmeren.'

Tot slot komt ook Johan Derksen er niet zonder kleerscheuren vanaf. 'Johan, zoals je hebt gezien heb ik niet aan de kinderen gezeten zoals je je een tijd terug afvroeg. (...) Wat voor sneu iemand moet je zijn om zoiets te roepen.' Gordon sluit zijn betoog, en dus ook zijn ochtend, af met een 'heerlijk eerlijk Hollands' gezegde: 'Lik lekker m'n reet!' 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Gordon getroost door hondjes na verdrietig nieuws: 'Rust zacht ma'

Gordon gooit deur media dicht: wil nooit meer interviews doen

04:54