Koning Charles Beeld © ANP

Britten delen speciale afspeellijst op Spotify voor kroning Charles

7 februari 2023 08:28

Het Britse ministerie van cultuur heeft een officiële afspeellijst gedeeld ter ere van de kroning van koning Charles (74) in mei. Op Spotify staat inmiddels de zogeheten Coronation Celebration Playlist, waar 27 nummers van vrijwel alleen Britse artiesten in staan.

Het eerste nummer op de lijst is 'Come Together' van The Beatles, het laatste is toepasselijk 'King van Years & Years'. Verder staan ook nummers van onder anderen Spice Girls, Emeli Sandé, Tom Jones en David Bowie in de lijst, die bijna twee uur lang is.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Harry en William zagen huwelijk tussen Charles en Camilla niet zitten

De selectie van nummers verscheen op een speciale nieuwe website waar meer informatie wordt gedeeld over evenementen rond de kroning van Charles. De kroning zelf vindt plaats op zaterdag 6 mei. Op zondag wordt een speciaal kroningsconcert gehouden dat live vanuit Windsor Castle bij de BBC wordt uitgezonden. Het is nog niet bekend wie er dan allemaal zullen optreden, maar volgens Buckingham Palace gaat het om een combinatie van 'internationale muziekiconen en hedendaagse artiesten'.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ruim 10 miljoen Britten zien eerste kersttoespraak Charles

Prins Andrew door zijn broer Charles uit het paleis gezet

00:26

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!