Claudia de Breij Beeld © ANP

Claudia de Breij cancelt theatertour: 'Heb zin, maar geen energie'

8 februari 2023 10:34

Claudia de Breij (47) zet een streep door haar theatertour, die uit ruim vijftig shows zou bestaan. Dat laat de cabaretière weten. "Het kost me moeite het te erkennen (vooral aan mezelf) maar ik heb tijd en rust nodig", aldus Claudia.

"Ik had het echt heel graag willen doen, maar het gaat even niet"

Het leek Claudia een goed idee, na haar oudejaarsconference een tournee doen van ruim vijftig shows door heel Nederland. "Even bijkomen en dan lekker liedjes zingen", zegt ze. "Daar had ik veel zin in. En zin heb ik nog. Maar energie niet."

Het kost de cabaretière moeite om te erkennen dat die energie er niet is, met name aan zichzelf. "Maar ik heb tijd en rust nodig. Zoals een boer het land soms braak moet laten liggen moet ik mijn hoofd even leeg laten."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Claudia de Breij reageert op angstcultuur DWDD: 'Verachtelijk en schandalig'

"Om creatief te kunnen zijn moet je af en toe niets doen. Alles leeg laten", vervolgt Claudia. Dat heeft ze naar eigen zeggen onderschat, juist omdat ze zich zo goed voelt en zo gelukkig is op het podium. "Nu voel ik dat ik even niet meer kan opladen."

Dat er een streep door haar theatertour komt, spijt het Claudia voor de mensen die een kaartje hebben gekocht. "Mijn excuses dat ik dit niet door kan laten gaan. (...) Ik had het echt heel graag willen doen, maar het gaat even niet."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Claudia de Breij: 'Anderen hopen dat 't nog lang over Matthijs gaat'

Voor nu neemt Claudia de rust en ruimte. "Om over een tijdje weer wél op het podium te kunnen staan met het gevoel dat ik daar altijd heb: ik heb óver. En dat wil ik heel graag en helemaal geven."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!