Janny van der Heijden Beeld © ANP

Janny van der Heijden geopereerd aan melanoom in gezicht: 'Huidtransplantatie gedaan'

8 februari 2023 13:11

Janny van der Heijden (68) is geopereerd aan een melanoom, een vorm van huidkanker, in haar gezicht. Bij haar neus, om precies te zijn. Dat nieuws deelt de 'Heel Holland Bakt'-fijnproever in haar eigen column in 'Nouveau'.

"Er is een huidtransplantatie vanuit mijn nek gedaan"

Voordat Janny door haar chirurg werd verteld dat het foute boel was, had de televisiemaakster al een donkerbruin vermoeden. 'Mijn buikgevoel had me al voorbereid', schrijft ze. 'De uitslag van het pathologisch onderzoek liet namelijk wel erg lang op zich wachten en bovendien waren de hechtingen van de verwijderde moedervlek opengesprongen', legt ze uit over een ingreep die ze eerder moest ondergaan.

Tijdens het slecht nieuws-gesprek met de chirurg begon het te ratelen in Janny's hoofd. Als hij een dag later terugbelt en het plan van aanpak met haar deelt, is Janny opgelucht. 'Goud waard is deze arts.'

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Janny van der Heijden maakt programma over invloed voedsel op het brein

Janny vertelt haar verhaal vooral met de boodschap je niet zomaar weg te laten sturen door bijvoorbeeld de huisarts, zoals dat bij haar wel gebeurde. Weken later drong ze bij een vervanger pas aan op een doorverwijzing. 'Vertrouw op je gevoel', zegt het Heel Holland Bakt-jurylid nu. 'Wees alert op je lijf.'

Inmiddels is Janny opnieuw geopereerd. 'Er is een huidtransplantatie vanuit mijn nek gedaan.' Ze heeft er vertrouwen in dat het 'verder hierbij blijft' en ze over een tijdje haar littekens en nieuwe stuk huid met make-up kan verzachten.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Hond Janny van der Heijden om bizarre reden geblokkeerd op Instagram

Janny is uiteraard al jarenlang een vaste waarde in Heel Holland Bakt, het Omroep MAX-programma dat al jarenlang een kijkcijferkanon is. Ze is dan ook nog lang niet van plan om ermee te stoppen. In de video hieronder zegt ze daar wat meer over.

Janny stopt pas met HHB als mensen zeggen: 'Oh God, daar heb je haar weer'

02:18

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!