Maartje Paumen Beeld © Instagram @maartjepaumen

Oud-hockeyster Maartje Paumen veranderd door moederschap: 'Zachter geworden'

9 februari 2023 07:41

Oud-hockeyster Maartje Paumen (37) is veranderd door het moederschap. Dat vertelt ze aan 'Ouders van Nu'. Twee maanden geleden verwelkomen zij en haar geliefde Savannah hun tweede kindje Loua.

"Ik merk dat ik het fijn vind om te zorgen en dienend te zijn"

Maartje is een stuk menselijker geworden sinds het moederschap. "Ik ben er nu veel meer voor de mensen om me heen, ik ben een zachter persoon geworden, wat ik heel fijn vind", vertelt ze. Vroeger is dat een stuk minder. "In de tijd dat ik topsport deed, was ik veeleisend, naar mezelf maar misschien ook naar mijn omgeving. Ik wilde continu meer en beter worden."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Oud-hockeyster Maartje Paumen verwelkomt tweede kind

Nu merkt ze dat het een tandje minder kan. "Toen ik net was gestopt, was dat ook behoorlijk wennen: ik wilde nog steeds het maximale uit mezelf halen. Maar: dat hoeft niet meer, goed is vaak al goed genoeg." Nu draait het leven niet meer alleen om haarzelf. "Ik merk dat ik het fijn vind om te zorgen en dienend te zijn aan de mensen om heen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Oud-hockeyster Maartje Paumen geniet van groeiend gezin

Het groepsgevoel wat ze bij het hockey heeft, heeft ze nu nog steeds, maar dan kleinschaliger. "De laatste hockeyjaren was ik captain en dus verantwoordelijk voor alles - ik moest ervoor zorgen dat iedereen binnen je team zich prettig voelde. Dat voel ik nu ook zo, maar dan van Team Paumen, op een zachtere manier en niet meer op het allerhoogste podium."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!