Alec Baldwin Beeld © ANP

Familie Halyna Hutchins klaagt Alec Baldwin en producers Rust aan

9 februari 2023 21:48

Alec Baldwin (64) hangt opnieuw een rechtszaak boven het hoofd na de dodelijke schietpartij op de filmset van 'Rust'. De ouders en de zus van het slachtoffer Halyna Hutchins klagen de acteur en andere betrokken bij de opnames van de film aan.

De familie beschuldigt de productie van de film van het overtreden van verschillende veiligheidsmaatregelen, meldt TMZ op basis van de aanklacht. De nabestaanden van de cameravrouw eisen een schadevergoeding voor een niet nader genoemd bedrag.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Alec Baldwin aangeklaagd om dood door schuld, 'zat op telefoon tijdens training'

Het Openbaar Ministerie in de Amerikaanse staat New Mexico klaagt de 64-jarige eind januari officieel aan, net als Hannah Gutierrez-Reed, de wapenverantwoordelijke voor de film. Ze worden beschuldigd van onvrijwillige doodslag. Als ze schuldig worden bevonden met verzwarende omstandigheden, kunnen ze tot vijf jaar gevangenisstraf krijgen. In februari vorig jaar stapt de weduwnaar van Hutchins ook al naar de rechter. Die zaak, die draait om wie schuldig is aan de dood van Hutchins, wordt echter met een schikking afgedaan.

'Alec Baldwin wil zijn naam zuiveren na schietincident op filmset Rust'

06:52
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Alec Baldwin gaat ondanks vervolging door met opnames Rust

Het schietincident vond plaats op de set van de western in oktober 2021. Alec was aan het oefenen met een revolver, die ongeladen had moeten zijn. Het wapen ging toch af en Hutchins werd dodelijk in de borst getroffen. Regisseur Joel Souza raakte ook gewond, maar hij overleefde de schietpartij. De 64-jarige acteur zegt niet te hebben geweten dat het wapen geladen was.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Alec Baldwin wordt niet vervolgd voor schieten op regisseur'