Viggo Waas Beeld © ANP

Viggo Waas voelt zich dankbaar na herseninfarct: 'Ik leef weer en doe weer mee'

13 februari 2023 17:17

Het is twee jaar geleden dat Viggo Waas (60) door een herseninfarct wordt getroffen tijdens het sporten. Samen met zijn goede vriend Peter Heerschop (62) blikt de cabaretier en acteur in 'LINDA.' terug op die heftige ervaring en de invloed die het heeft op hun vriendschap.

"Ik ben blij dat ik jou als nieuwe beste vriend terugheb"

Peter staat aan het ziekenhuisbed als Viggo bijkomt. Daarna wacht een loodzware tijd dat volledig in het teken van Viggo's herstel staat. Een tijd waarin Peter het gevoel heeft dat hij zijn beste vriend kwijt is. Desondanks blijven ze samen zwemmen en lachen. Inmiddels gaat het met zowel Viggo als hun vriendschap steeds beter.

"Ik ben blij dat ik jou als nieuwe beste vriend terugheb", zegt Peter. "Je bent milder. En liever, hoewel ik dat altijd al vond. Maar het lukt je opeens niet meer om dat voor sommige mensen te verbergen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Viggo Waas voor 95 procent hersteld na herseninfarct

Viggo vertelt hoe dankbaar hij momenteel is. "Ik doe weer mee. Ik loop weer, ik praat weer, ik treed op, ik ben vader, ik ben partner, ik ben vriend, ik leef weer." Het vertrouwen in zijn lichaam moet nog groeien, maar het gaat de goede kant op. Dan hoopt Viggo dat hij 'echt los kan komen van de gebeurtenis, van het infarct'. "Dat ik helemaal mijn nieuwe 'ik' ben." 

De nieuwe LINDA. met het volledige interview met Viggo en Peter ligt vanaf woensdag 15 februari in de winkel.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Viggo Waas na herseninfarct weer theater in met Peter Heerschop

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!