Beeld © ANP

Academy: 'Reactie na Oscar-klap Will Smith was ontoereikend'

13 februari 2023 23:01

The Academy of Motion Pictures Arts and Sciences, de organisatie achter de Oscars, heeft toegegeven dat het vorig jaar niet goed is omgegaan met de hele situatie rondom de klap die Will Smith (54) tijdens de uitreiking uitdeelde aan presentator Chris Rock (58). Dat moet in het vervolg beter, zei voorzitter Janet Yang maandag volgens 'Variety' voorafgaand aan de traditionele lunch met de genomineerden.

"We hebben hiervan geleerd dat The Academy volledig transparant moet zijn en verantwoordelijk voor zijn acties"

"Ik weet zeker dat jullie je allemaal herinneren dat we een unieke situatie hebben meegemaakt bij de Oscars", zei Janet tegen de aanwezigen. "Wat er op het podium is gebeurd, was volstrekt onaanvaardbaar en de reactie van onze organisatie was ontoereikend. We hebben hiervan geleerd dat The Academy volledig transparant moet zijn en verantwoordelijk voor zijn acties, en dat je vooral in tijden van crisis snel, medelevend en besluitvaardig moet handelen voor onszelf en voor onze branche. Jullie mogen en zullen in de toekomst niet minder van ons verwachten."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Chris Rock heeft geen behoefte aan gesprek met Will Smith'

Will stormde vorig jaar het Oscar-podium op toen Chris een grap maakte over zijn vrouw. De acteur verkocht hem een klap. Will leverde enkele dagen later zelf zijn lidmaatschap in, in afwachting van eventuele sancties van The Academy. Die volgden pas een week later: Will mag als gevolg van zijn actie tien jaar lang niet bij de uitreiking van de Oscars aanwezig zijn.

Terugkijken: Will Smith verkoopt Chris Rock klap bij Oscars

01:04

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!