De ministers Adriaansens (Economische Zaken) en Schreinemacher (Buitenlandse Handel). Beeld © ANP

Famke Louise over Giro555: 'Voelt goed om iets te kunnen doen'

15 februari 2023 12:49

Famke Louise (24) is blij dat ze met haar deelname aan het belpanel haar steentje kan bijdragen aan de inzamelingsactie voor Giro555. "Het voelt goed om iets te kunnen doen", zegt ze tegen het ANP. Samen met haar vriend Denzel Slager (29) zit ze achter de telefoon om geld op te halen voor Turkije en Syrië.

"Het is mooi hoe Nederlanders altijd bijeenkomen om andere landen te supporten"

In de twee uur dat ze er zit, heeft ze al meerdere geëmotioneerde mensen aan de lijn gehad, vertelt ze. "Het zijn vooral ouderen die bellen. Ze vertellen dat ze kleinkinderen hebben en dat ze heel emotioneel worden van de beelden die voorbij komen vanuit het rampgebied. Dan beginnen ze soms ook te huilen", zegt Famke. "Ik snap dat wel. Wij zijn net ouders geworden. Als je ziet dat kinderen onder het puin vandaan gehaald worden, doet mij dat ook wat."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bridget Maasland vanuit belpanel Giro555: 'Gaat donateurs aan het hart'

Dat er op Giro555 inmiddels al ruim 28 miljoen euro is gestort, vindt Famke niet verrassend. "Nederland is altijd behulpzaam en betrokken", zegt ze. "Ik had deze keer niet anders verwacht. Het is mooi hoe Nederlanders altijd bijeenkomen om andere landen te supporten."

Voorafgaand aan de actiedag spraken wij Chantal Janzen, die zich vandaag ook inzet voor Giro555:

Chantal Janzen blikt vooruit op actiedag Giro 555: 'Niets doen is geen optie'

04:43
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Deze BN'ers zitten vandaag in het belpanel voor Giro555