Geert Wilders Beeld © ANP

Tientallen felicitaties voor jarige poes van Geert Wilders

16 februari 2023 12:27

Achter het blonde pantser van Geert Wilders (59) schuilt een man met een groot dierenhart. Noortje en Pluisje, de twee poezen van de politicus, hebben zelfs een eigen Twitter-account. Daarop wordt vandaag stilgestaan bij de verjaardag van Pluisje.

"Vandaag is lieve Pluisje jarig"

Geert Wilders is niet voor de poes, maar zijn Pluisje ook niet. De wit-roodharige viervoeter van de PVV-leider mag tien kaarsjes uitblazen op deze heugelijke dag. Dat wordt gevierd met tientallen felicitaties op social media. Je bent de kat van een bekende politicus of je bent het niet.

Geert is in ieder geval met zijn goede been uit bed gestapt op de verjaardag van zijn oogappel. 'Vandaag is lieve Pluisje jarig en wordt 10 jaar!' schrijft hij bij onderstaande foto. Uiteraard mogen de emoji met hartjesogen niet ontbreken.

Hoe de verjaardag van Pluisje in huiselijke kring wordt gevierd, is niet bekend. Omdat Pluisje een jaartje ouder wordt, is het te hopen dat ze geen grote kater overhoudt aan de festiviteiten. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Gezinsuitbreiding voor Geert Wilders: dit is poes Noortje

Geert Wilders ontketende een heuse mediastorm toen hij in 2017 het Twitter-account voor asielpoezen Pluisje en Snoetje (†) opende. Enthousiaste volgelingen hielpen de politicus zelfs met het uitkiezen van de namen van de poezelige beesten. 

In 2021 overleed Snoetje, tot groot verdriet van Geert. 'Onze lieve prinses Snoetje is er niet meer. Vandaag laten inslapen wegens nierfalen. Rust zacht lieve Snoetje. En bedankt voor alle liefde die je ons gegeven hebt', deelde hij destijds met de trouwe volgers van het account.

In gesprek met RTL Boulevard zei Geert dat het verlies van Snoetje voelde als 'het amputeren van je been'. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Déze Efteling-attractie heeft Geert Wilders 'besmet' voor Marc-Marie en Aaf