Will Smith en Chris Rock Beeld © ANP

'Crisisteam' moet incidenten tijdens Oscars voorkomen

23 februari 2023 12:32

De organisatie van de Oscars, The Academy of Motion Pictures Arts and Sciences, zet dit jaar een 'crisisteam' in om incidenten tijdens het prijzengala te voorkomen. Dat zegt directeur Bill Kramer van The Academy tegen het tijdschrift 'Time'. Het team moet bijvoorbeeld voorkomen dat een acteur een presentator slaat tijdens het evenement, zoals Will Smith (54) vorig jaar bij Chris Rock (58) deed tijdens de prijsuitreiking.

"We hopen dat we ons voor kunnen bereiden op alles wat we momenteel nog niet kunnen voorzien"

Het is de eerste keer in de geschiedenis van The Academy dat zo'n team wordt opgericht. "We hopen dat we ons voor kunnen bereiden op alles wat we momenteel nog niet kunnen voorzien", aldus Kramer. Het team zorgt er bijvoorbeeld voor dat bij een incident de juiste mensen in actie komen, dat er een woordvoerder is en dat er snel een statement kan komen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Will Smith drijft de spot met Oscar-klap op TikTok

The Academy erkende eerder deze maand dat het vorig jaar niet goed omging met de situatie rondom de klap die Will uitdeelde aan presentator Chris. Voorzitter Janet Yang gaf toe dat de organisatie 'ontoereikend was' geweest. Ze liet weten dat de The Academy van het incident had geleerd en dat de organisatie zich zou gaan beteren.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Net bevestigd: film I Am Legend krijgt een vervolg met Will Smith

Acteur grapt opnieuw over vrouw Will Smith tijdens The Golden Globes

06:31