Beeld © RTL 4/screenshot Humberto op Zondag 26-2

Maxime Meiland seksueel misbruikt op haar veertiende

26 februari 2023 22:54

Maxime Meiland (27) brengt binnenkort een boek uit over het seksueel misbruik waar zij in het verleden mee te maken heeft gehad. Met het boek 'Maxime - misbruikt, ontspoord en nu.... gelukkig!' hoopt ze jongeren mee te geven dat 'het uiteindelijk wel goed komt', zo vertelt ze in 'Humberto op Zondag'.

Praten over zelfmoordgedachten kan anoniem: chat via www.113.nl, bel 113 of bel gratis 0800-0113. 

"Ik denk dat ik nooit de Maxime word die ik daarvoor was, maar het wordt wel steeds beter"

Maxime kreeg op haar veertiende voor het eerst te maken met seksueel misbruik. "Het begon met een naaktfilmpje dat verspreid werd op school, daar begon de ellende mee", vertelde Maxime, die samen met haar moeder Erica is aangeschoven. "Ik denk dat ik nooit de Maxime word die ik daarvoor was, maar het wordt wel steeds beter."

Daar blijft het niet bij. 'De echte Maxime was gewoon een gelukkig kind, tot haar vader Martien het gezin verliet en zij op de middelbare school het slachtoffer werd van sexting. Daarna ging het van kwaad tot erger. Ze werd onhandelbaar, vluchtte in de drank en werd op haar vijftiende verkracht door een ex-bajesklant', valt er te lezen op de website van haar boek.

'Daardoor brokkelde haar zelfbeeld nog verder af en ging ze keihard richting de goot. Tot ze door therapie, de geboorte van dochter Claire en de verhuizing naar Frankrijk de knop wist om te zetten.'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Maxime Meiland en Leroy zetten handtekening onder 'droomwoning'

Maxime heeft ook wel eens pogingen tot zelfdoding gedaan, maar haar dochtertje Claire was haar 'redding', zo vertelde ze. "Eigenlijk is Clairetje wel een beetje mijn redding geweest in het leven. Ik heb ook wel echt momenten gehad waarin ik dacht: dit komt niet meer goed, ik zie het niet meer zitten", aldus Maxime. "Ik heb wel pogingen gedaan, ja."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Huis Maxime en Leroy officieel in de verkoop voor bijna 1,3 miljoen

Met haar boek hoopt Maxime de lezers mee te geven dat ze er niet alleen voor staan, omdat zij dat gevoel toentertijd zelf wel had. "Daarom zit ik hier, om andere meiden en jongens mee te geven: je bent niet alleen."

Het boek komt op 30 maart uit en is geschreven met Jan Dijkgraaf.

Maxime Meiland openhartig over seksueel misbruik in boek

03:41