Martien en Maxime Beeld © ANP

Martien Meiland gaat boek van Maxime niet lezen: 'Veel te eng'

28 februari 2023 12:38

Maxime Meiland (27) brengt binnenkort het boek 'Maxime – misbruikt, ontspoord en nu… gelukkig!' uit. In dit boek gaat ze uitgebreid in op het seksueel misbruik waar zij in haar verleden mee te maken heeft gehad. Voor haar vader is dit reden genoeg om het boek niet te gaan lezen, vertelt de schrijver van het boek, Jan Dijkgraaf (60).

"Daardoor brokkelde haar zelfbeeld nog verder af en ging ze keihard richting de goot"

In het boek doet Maxime een boekje open over haar moeilijke jeugd. "De echte Maxime was gewoon een gelukkig kind, tot haar vader Martien het gezin verliet en zij op de middelbare school het slachtoffer werd van sexting", schrijft uitgeverij Osjato. "Daarna ging het van kwaad tot erger. Maxime werd onhandelbaar, vluchtte in de drank en werd op haar vijftiende verkracht door een ex-bajesklant. Daardoor brokkelde haar zelfbeeld nog verder af en ging ze keihard richting de goot. Tot ze door therapie, de geboorte van dochter Claire en de verhuizing naar Frankrijk de knop wist om te zetten."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Maxime Meiland seksueel misbruikt op haar veertiende

Jan vertelt aan Shownieuws dat er tijdens het schrijfproces de nodige tranen zijn gevloeid. "Dit is gewoon een treurig verhaal. Het einde is dan wel happy (...), dus het was niet alleen maar janken. Maar er zijn wel heel wat traantjes gevallen toen ze inging op de diepste periode van haar leven." Volgens Jan weet Martien weinig over deze moeilijke periode en is hij ook niet van plan het boek te gaan lezen. "Erica weet wat er gebeurd is, maar zonder details. En Martien gaat dit niet lezen. Die vindt dit veel te eng, veel te erg."

Maxime Meiland openhartig over seksueel misbruik in boek

03:41
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Maxime Meiland moet 'leven omgooien' voor dure villa: 'Geen schoonmaaksters meer'