Duncan Laurence, Mia Nicolai en Dion Cooper Beeld © ANP

Songfestivalduo Mia Nicolai en Dion Cooper klaar voor miljoenenpubliek

1 maart 2023 20:47

Mia Nicolai (26) en Dion Cooper (29) zijn er klaar voor om in mei voor miljoenen mensen op te treden tijdens het Eurovisie Songfestival. '100 procent', zegt Dion tegen het ANP. "Helemaal", vult Mia aan.

"We worden nu in dit traject helemaal klaargestoomd door iedereen"

Hoewel de twee bij het grote publiek nu nog niet zo bekend zijn, hebben ze wel al de nodige ervaring en dat helpt. "Ik sta zelf al tien jaar op allerlei podia en we zijn allebei los van elkaar al jaren songs aan het schrijven", zegt Dion. "We worden nu in dit traject helemaal klaargestoomd door iedereen. Dus we hebben echt de tijd om voor een soort Olympische Spelen helemaal getraind te worden. Ik voel me er wel heel comfortabel en goed bij, dankbaar ook."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Songfestivalzangers Mia Nicolai en Dion Cooper zien toekomst als soloartiesten

Hulp krijgt het duo ook van oud-winnaar Duncan Laurence en diens vriend Jordan Garfield, die meeschreven aan het woensdag gepresenteerde lied 'Burning Daylight'. "Dat zijn professionals waar we op kunnen leunen", zegt Mia. "Het zijn onwijs creatieve gasten bij wie we ideeën tegen de muur aan kunnen smijten", vindt Dion.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Songfestivalcommissie koos niet bewust weer voor een rustig lied

Van Duncan krijgen ze volgens Dion vooral 'globaal advies' over hun deelname. "Hij zegt bijvoorbeeld: het gaat pittig worden, maar ga ervan genieten."

Aran Bade reageert op Songfestival-nummer Mia en Dion: ‘Beetje ingewikkeld'

09:31

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!