Mascha Feoktistova en haar gezin Beeld © Instagram @beautygloss

Mascha Feoktistova is aan het proberen voor tweede kindje: 'Kijken naar ivf?'

2 maart 2023 15:52

Mascha Feoktistova (36) en haar man Gregor van Vlierden zijn sinds juli 2020 de trotse ouders van hun dochtertje Mila. Hoewel ze aanvankelijk niet meteen behoefte hebben aan een tweede spruit, zijn de twee nu al een tijdje aan het proberen voor een kleintje. Dat laat de influencer in gesprek met 'Grazia' weten.

"Gaan we hulp zoeken en kijken naar ivf of andere trajecten?"

Mascha is helemaal klaar met alle nieuwsgierige volgers die haar vanaf de geboorte van Mila al vragen naar de komst van een tweede baby. "Niet iedereen wil een tweede, heeft de behoefte om het zo snel te doen en soms lukt het überhaupt niet eens. Ik denk dat het goed is om het hier eens over te hebben, want voor veel vrouwen is het een lastige vraag om te krijgen."

Daarom heeft ze een tijd geleden een Instagram-account gemaakt om te benadrukken hoe vervelend het is om als vrouw vragen te krijgen over een mogelijke zwangerschap. "Hoe lief het misschien ook bedoeld is. Ik heb redenen gegeven als: misschien wil ik wel heel graag zwanger worden, maar lukt het niet. En: misschien ben ik zwanger geweest en heb ik net een miskraam gehad. Of: misschien wil ik helemaal geen kinderen." Mascha hoopt dat 'anderen daardoor beseffen dat het niet zo relaxed is om die vraag aan vrouwen te stellen'.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Mascha Feoktistova hoopt op broertje of zusje voor dochter Mila

De influencer vertelt dat ze er 'geen geheim' van maakt dat zij en Gregor graag een zusje of broertje willen voor Mila. Ze vertelt zelfs dat ze er druk mee bezig zijn: "Sinds driekwart jaar zijn we wel aan het proberen voor een tweede, en dat gaat dus niet automatisch." Aangezien de influencer PCOS heeft, een hormonale afwijking waarbij de eisprong vaak uitblijft, lukte het niet meteen om van Mila zwanger te worden. Ook nu gaat het lastiger en overwegen ze wellicht andere stappen: "Dan moet je toch bij jezelf gaan nadenken: gaan we hulp zoeken en kijken naar ivf of andere trajecten? Het verschil in leeftijd maakt me niet zoveel uit, maar ik word ook een dagje ouder, dus we zijn nu wel aan het overwegen welke stappen we kunnen nemen."

De influencer vindt het belangrijk om ook hierover openhartig te zijn. Juist omdat het 'dus niet voor iedereen zo vanzelfsprekend is dat je zomaar zwanger raakt'. "En dan is het extra pijnlijk als mensen wéér vragen: wanneer komt er nu eens een tweede?”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Mascha Feoktistova toont 'voor laatste keer' gezicht van dochter

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!