Jamai Beeld © anp

Jamai Loman schaamt zich voor alles: 'Raar dat ik dit werk doe'

2 maart 2023 17:36

Jamai Loman (36) is al sinds zijn zestiende niet weg te denken uit de showbizzwereld. Toch vindt de presentator het zelf best raar dat hij dit werk doet, aangezien hij zich voor zo'n beetje alles schaamt wat met hem te maken heeft. Zo vertelt hij in de podcast 'Darmstad FM' dat hij het 'heel erg moeilijk' om naar zichzelf te kijken.

"Het is ook heel raar dat ik dit werk eigenlijk doe, want ik schaam me over alles over mezelf"

In de podcast van Tina de Bruin vertelt Jamai waar hij zich zo al voor schaamt. Zo vertelt hij dat hij bewust altijd zwarte kleding aantrekt. "Ook op tv. (...) Omdat ik nog altijd in mijn gedachte heb dat ik eruitzie als een tientonner." Als de camera's eenmaal aanstaan dan voelt hij echter geen schaamte meer: "Al moet ik in mijn onderbroek staan op tv, dan zou ik dat zo doen. Als dat een functie heeft. Maar zet mij met collega's in een kleedkamer en ik moet me daar omkleden, dan ben ik zo ongemakkelijk. Dan wacht ik tot iedereen echt weg is."  

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dankbare Jamai Loman blikt terug op veelbewogen jaar

Hoewel Jamai in het echte leven niet zo van de spotlights houdt, is dat toch anders op gebied van zijn werkcarrière. "Als het moet, dan leef ik showbizz. De lichten, het geluid en alles wat daarbij komt kijken. (...) Maar het sociale aspect van deze business vind ik vermoeiend. Kost veel energie." Zo vindt hij het vervelend als gesprekken over hem gaan. "Ik heb geen zin om over mezelf te praten." Dat heeft voor hem een logische reden: "Ik heb ook moeite met complimenten. Als mensen na een show naar me toekomen dan voel ik me al heel erg bezwaard." 

De presentator vindt het eigenlijk best gek dat hij met al zijn onzekerheden dit werk doet. "Het is ook heel raar dat ik dit werk eigenlijk doe, want ik schaam me over alles over mezelf. En ik ben alleen maar out there. Ik vind het heel erg moeilijk - ik denk dat heel veel mensen die dit vak doen hetzelfde hebben - om naar mezelf te kijken. Dat is echt verschrikkelijk. Maar ik moet het helaas wel doen, als ik bijvoorbeeld eindmontages doe. (...) Maar dan kijk ik soort van langs mezelf heen of ik doe mijn ogen dicht en ik luister."

Als Tina hem vervolgens vraagt of hij een soort 'alter ego' gebruikt om voor de camera te kunnen presteren, vertelt Jamai dat dit 'absoluut' het geval is. "Als ik echt als mezelf voor de camera ga staan dan zou dat dodelijk saai zijn."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jamai Loman spreekt ambitie uit: 'Wil eigen latenightshow'

Jamai helpt Jim in zoektocht naar de nieuwe Danny en Sandy

01:01

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!