Eva Jinek en Maarten van Rossem Beeld © ANP

Maarten van Rossem biedt Eva Jinek excuses aan na opmerking over zwangerschap

5 maart 2023 15:50

Maarten van Rossem (79) biedt zijn excuses aan aan Eva Jinek (44), nadat hij zich in zijn podcast kritisch uitliet over de tweede zwangerschap van de presentatrice. Ze had er volgens de historicus 'sneller bij moeten zijn'. Hij komt nu terug op die uitspraak.

"Niets was minder het geval dan mijn wens om te kwetsen of om te bekritiseren"

Volgens Maarten zijn zijn opmerkingen 'op een heel ongelukkige manier uit zijn verband gerukt'. "Kritiek was absoluut niet mijn intentie", aldus het jurylid van De Slimste Mens. "Eva mag net zoveel kinderen krijgen op alle denkbare tijdstippen die ze zelf wenst. Het ging mij om het leeftijdsverschil en het feit dat van vijf jaar werd gezegd: 'Nou dat maakt eigenlijk niet zoveel uit'. Dat vond ik nou niet juist."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Marc-Marie Huijbregts confronteert Eva Jinek met 'lange vakanties'

Hij licht toe: "Als kinderen vijf jaar verschillen, dan zit het oudste kind in de zesde klas van de middelbare school en het jongste kind begint er net aan. Dat zijn totaal verschillende werelden. Dus ja, daar ging mijn opmerking over." Maarten spreekt uit eigen ervaring met zijn jongere broer. "We schelen zeven jaar. Vroeger, toen hij elf was en ik achttien... Ik was al aan de vrijage, ging studeren en hij was nog een jongetje. Daar ging mijn opmerking over. Niets was minder het geval dan mijn wens om te kwetsen of om te bekritiseren." En: "Eva mag net zoveel kinderen krijgen op alle denkbare tijdstippen die ze zelf wenst."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Eva Jinek eerlijk over zwangerschapskwaaltjes: 'Soms een beetje een lijdensweg'

Podcastpresentator Tom Jessen wijst Maarten op de mogelijkheid dat Eva na de geboorte van zoon Pax misschien al jaren heeft geprobeerd een tweede kind te krijgen. "Ja, ik geef toe: daar had ik op dat moment totaal niet aan gedacht. Omdat, nogmaals: mijn opmerking had een heel andere intentie", reageert Maarten.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Eva Jinek zwanger: 'Zo leuk dat Pax iemand heeft om mee op te groeien'

Eva geeft in eerdere interviews aan het moeilijk te vinden om over kinderen krijgen te praten: 

Aran: 'Genoeg talkshowhosts om zwangere Eva Jinek te vervangen'

04:14

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!