Jamai Beeld © ANP

Jamai blikt (mét kekke Idols-bril) terug op winst 20 jaar geleden

8 maart 2023 12:33

Het is woensdag precies twintig jaar geleden dat Jamai Loman (36) de finale van het eerste seizoen van 'Idols' won. De zanger en presentator kijkt op sociale media terug op het moment dat zijn leven veranderde en zette daarbij zijn bekende zwart-witte finalebril weer op.

"Ja, je leest het goed, twintig jaar!"

'Vandaag is het twintig jaar geleden dat ik samen met Jim in de finale stond van Idols. Ja, je leest het goed, twintig jaar!' schrijft Jamai. 'Dankjewel voor alle support, daarom kan ik dit werk nog steeds doen. En de bril van de finale die heeft het gewoon overleefd, mijn haar niet', grapt hij. Jamai sluit af met de kreet 'come on', afkomstig uit zijn toenmalige #1-hit 'Step Right Up'.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Jim maakte school niet af door Idols: 'Zou het zo weer overdoen'

In maart 2003 was heel Nederland korte tijd in de ban van de strijd tussen Jim en Jamai. De finale van Idols werd destijds door 4,7 miljoen mensen bekeken. De uitslag trok zelfs meer dan 5 miljoen mensen.

Hoewel Jamai een groot deel van zijn carrière te danken heeft aan zijn Idols-winst, had het niet veel gescheeld of we hadden hem nooit gekend. Hij had namelijk helemaal geen zin in zijn auditie voor de zangcompetitie. Hoe dat precies zit, vertelt hij in onderstaande video.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Jim en Jamai tijdens finaleweek Idols 'week ondergedoken gezeten'

Jamai had eigenlijk helemaal geen zin in Idols-auditie

02:57