Trijntje Oosterhuis Beeld © ANP

Trijntje Oosterhuis heeft schijt aan 'Ma Flodder'-kant: 'Laat het gewoon zien'

15 maart 2023 13:14

Trijntje Oosterhuis (50) heeft na jarenlange ervaring in de publieke schijnwerpers nog steeds weleens moeite met zichzelf 'door dik en dun' te accepteren. Toch is de gevierde zangeres daar al een stuk beter in dan voorheen, vertelt ze in de podcast 'Darmstad FM'.

"Ik hou wel van body positivity, met m'n dikke reet op de bar in tijgerpak"

In Darmstad FM stelt presentatrice Tina de Bruin zoals altijd ook aan Trijntje de vraag waar ze zich voor schaamt. Dan snijdt de Total Touch-zangeres het thema 'door dik en dun' aan. "Dat is iets wat je tegen jezelf moet zeggen, dat je door dik en dun voor jezelf staat, maar ook voor anderen. Dat je in mijn geval moet handelen dat dat zo is", legt ze uit.

Schaamte is volgens Trijntje 'een groot iets'. "Maar dan denk ik: ben ik 50 geworden, heb ik alles onder controle, alleen dat niet. Dus het lekker in je lijf zitten en dan of heel dun of heel dik", vertelt ze. "Ik schaam me niet per se voor hoe ik eruit zie. Ik hou wel van body positivity, met m'n dikke reet op de bar in tijgerpak in Het Perfecte Plaatje."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Trijntje verrast met 'liefde en gezelligheid' op 50e verjaardag

Daar gaat het de zangeres allemaal niet om. "Maar dat ik denk: wat is het nou, dat ik alles als vrouw, ondernemer en moeder van vier kinderen kan cheffen? En dat is het eerste wat bij mij dan, wat ik zichtbaar niet onder controle heb. Daar mag ik wel even kritisch de loep op leggen en denken: Wat kan ik daar nou aan verbeteren?"

Trijntje heeft het idee dat het toch komt omdat ze in een publieke situatie leeft en ze de beste versie van zichzelf wil laten zien. "Dat slaat nergens op, maar dat denken wij. Ik ben al vanaf mijn negentiende in een publieke situatie. Ik heb nu wel meer zoiets van, dit is het gewoon. What you see is what you get."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Trijntje Oosterhuis durft zich 'niet meer te vertonen' na Het Perfecte Plaatje-poses

"De mensen weten nu wel dit ik die artiest ben", vervolgt Trijntje. "Maar ik ben ook gewoon Ma Flodder die na de zoveelste zwangerschap weer al die kilo's eraf moet krijgen. Dat laat ik nu ook meer zien, daar heb ik meer schijt aan. Het is gewoon echt wat het is. En omdat ik denk: dat heeft toch iedereen? Waarom zouden we dat niet mogen laten zien?"

Trijntje heeft van haar moeder geleerd om haar lichaam te omarmen. "Zij liet me voor de spiegel staan en te kijken naar mijn lichaam en om ervan te houden."

Trijntje Oosterhuis reageert op twerken in Het Perfecte Plaatje: ‘Show what you’ve got’

03:53

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!