Eva Simons Beeld © ANP

Eva Simons vreesde morfineverslaving na bevalling

16 maart 2023 12:57

Eva Simons (38) maakt er geen geheim van dat ze jarenlang verslaafd was aan drank en drugs. Haar pittige bevalling zette haar vorig jaar voor een uitdaging op dat vlak, vertelt de zangeres in de podcast 'Wat kan er nou gebeuren?' van Najib Amhali (51) en Reda Saleh.

"Ik was aan het vliegen, het interesseerde me allemaal niet"

Na haar 'heel nare' bevalling van dochtertje Rosie Nova, kreeg Eva in het ziekenhuis morfine toegediend om trombose te voorkomen. "Toen zei ik nog: 'Ik heb wel een verslavend verleden, dus ik weet niet of dat handig is'. Toen zeiden zij: 'De eerste keer moet het wel, de tweede keer kunnen we iets anders geven.'" En zo geschiedde dat ze eenmalig aan de morfine ging. "Ik heb nog nooit zoiets lekkers gevoeld in mijn hele leven. Ik dacht: dit is heroïne." 

De zangeres ging er gevaarlijk goed op. "Ik was aan het vliegen, het interesseerde me allemaal niet. Ik snap dat mensen instantly hooked zijn aan deze shit", omschrijft ze. "Ik denk er nog steeds aan. Zo intens." Toen de morfine was uitgewerkt, vroeg Eva nog om meer. "Ik dacht: kut, nu krijg ik het niet meer! Nu krijg ik iets anders. Dus ik zei tegen die vrouw: 'Het werkte wel goed hoor, doe nog maar een keer.' 'Nee mevrouw, want u heeft net gezegd dat u het niet handig vindt.'"

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Wedding bells: Eva Simons in het huwelijksbootje gestapt

Eva geeft in de podcast ook eerlijk toe dat ze nog wel alcohol drinkt. "Wat ik nu probeer is dat ik zes glazen in de week mag drinken. Dat is één fles wijn. Maar die drink ik niet graag door de week heen. Ik drink liever twee keer drie glazen, dus ik zit nog een beetje te spelen. Ik weet niet of het gaat lukken." Ze omschrijft het ontspannen gevoel dat ze van alcohol krijgt. "Kan ik het nog leuk houden? Dat is mijn zoektocht." 

In de podcast vertelt Eva meer over haar drank- en drugsverslaving en haar heftige jeugd, met een vader die heroïneverslaafd was en hiv had. Je kunt het gesprek hier beluisteren of hieronder bekijken: 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Najib Amhali behaalt diploma verslavingskunde: 'Stinkende best gedaan'

Eva vertelde eerder aan RTL Boulevard over de gitzwarte periode in haar leven: 

Eva Simons krabbelt op na drank- en drugsverslaving: 'Ik was mezelf kwijt'

02:22
Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

Najib Amhali maakt veel los in Dream School met eigen verhaal over verslaving

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!