Xander de Buisonjé en vrouw Sophie Beeld © ANP

Relatie Xander de Buisonjé weer in balans na therapie: 'Elkaar kwijtgeraakt'

16 maart 2023 16:36

Ondanks de nodige teleurstellingen de afgelopen jaren is de relatie van Xander de Buisonjé (49) en zijn vrouw Sophie (44) sterker dan ooit. "We hebben geleerd dat het leven golft, maar dat je er altijd weer samen uitkomt, zolang je maar blijft communiceren", stellen ze in tijdschrift 'Elegance'.

"We weten nu dat als we heel druk zijn en we elkaar even kwijt dreigen te raken door het tumult van het leven, we elkaar op rustigere momenten altijd meteen weer vinden"

In januari van 2013 krijgen Xander en Sophie een enorme klap te verwerken als blijkt dat Sophie een tumor heeft in haar buikholte. De vrouw van de zanger vertelt in het tijdschrift dat ze voordat ze wordt geopereerd al een tijdje last heeft van haar buik, maar telkens wordt weggestuurd door de huisarts. Ook bij de eerste hulp wordt ze niet serieus genomen.

"Mijn redding is geweest dat ik zo tenger ben, want daardoor kon ik heel goed voelen dat er een knobbel zat", blikt ze terug op die angstige tijd. "We hebben toen zelf Prescan gebeld en daar een scan laten maken. Zij zagen ook een donkere plek en hebben me doorgestuurd naar het ziekenhuis."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Xander de Buisonjé en vrouw streng op schermtijd kinderen

Kort daarna krijgt het stel nog meer slecht nieuws voor hun kiezen. Het wordt hun namelijk afgeraden om nog eens zwanger te worden omdat de hormonen die daarbij vrijkomen een kans op een nieuwe tumor aanzienlijk zouden vergroten. "Dat was het begin van een pittige tijd, waarin we elkaar een beetje kwijtraakten", geeft Sophie toe. "We zaten in een huurhuis waar we niet echt happy waren, en konden niets vinden waar we graag wilden wonen. Ik worstelde met mijn wens om nog een kindje te krijgen en had daarnaast de stress van de checks. (...) Ik werd echt een pitbull die me vastgreep in hoop."

Xander duwt op zijn beurt alles en iedereen weg. "Ik vond het verschrikkelijk wat er met Sophie gebeurde, maar ik had nog zoveel dingen met mezelf op te lossen dat ik me op de verkeerde manier uitte. Het lag op dat moment niet binnen mijn mogelijkheden om dingen aan te gaan en dat vind ik achteraf gezien wel erg."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Vrouw Xander de Buisonjé bracht 'belangrijkste' in hem naar boven

Het duurt een paar jaar en veel therapie voordat ze er samen uitkomen. "Ik denk dat het belangrijk is dat we allebei dingen hebben opgelost die ons in de weg zaten. Ik heb ook echt aan mezelf kunnen bouwen om een leuker mens te worden, en dat had weer invloed op Sophie en ons gezin", aldus Xander.

"Onze relatie kwam veel meer in balans en we zijn sterker dan ooit. Wat niet betekent dat er nooit meer golfbewegingen zijn. (...) We weten nu dat als we heel druk zijn en we elkaar even kwijt dreigen te raken door het tumult van het leven, we elkaar op rustigere momenten altijd meteen weer vinden."

Het hele interview lees je nu in Elegance.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!