Beeld © ANP

'Topman Plopsa-groep weg om grensoverschrijdend gedrag'

21 maart 2023 06:48

De topman van de Plopsa-groep, Steve Van den Kerkhof (48), moet volgens Belgische media vertrekken na het verschijnen van een rapport over grensoverschrijdend gedrag binnen het Belgische bedrijf. 'De Tijd' en 'De Standaard' melden dat Steve 'moet opstappen'. Studio 100, eigenaar van de Plopsa-groep, zegt tegen de Belgische media dinsdag met een verklaring te komen.

Het Belgisch Openbaar Ministerie liet vorige maand weten een onderzoek te beginnen naar mogelijk grensoverschrijdend gedrag bij de pretparkengroep. Ook liet Studio 100 een eigen onderzoek doen. In het bedrijf zouden volgens getuigen tirannie, pesterijen, beledigingen en scheldpartijen de bovenhand voeren en vakantie- en rustperiodes niet worden gerespecteerd. Vooral Steve en twee directeuren zouden de boosdoeners zijn.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Gert Verhulst reageert niet op vermeend grensoverschrijdend gedrag bij Plopsa

Volgens De Standaard worden alle medewerkers - onder wie ook managers uit Nederland - dinsdag in het Belgische De Panne verwacht, waar het hoofdkantoor van Plopsa gevestigd is. Zelf zei Steve maandagavond tegen Het Laatste Nieuws dat er nog geen akkoord was over zijn ontslag. Vorige maand ontkende hij de aantijgingen aan zijn adres.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Monica Geuze op de vingers getikt voor grensoverschrijdend gedrag bij tv-programma

De Plopsa-parken zijn opgebouwd rond populaire tv-figuren voor kinderen van Studio 100, zoals Samson & Gert en Kabouter Plop.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!