André van Duin Beeld © ANP

Chantagezaak rondom André van Duin afgerond: 'Opgelucht'

21 maart 2023 13:55

André van Duin (76) kan opgelucht ademhalen. Zijn advocaat Carry Knoops laat weten dat de chantagezaak rondom André na zes weken is afgerond. De verdachte heeft bekend en spijt betuigd voor zijn handelen.

"Ik hoop dat deze zaak duidelijk maakt dat bekende personen in deze digitale tijd niet vogelvrij zijn verklaard"

"De heer Van Duin heeft de excuses van de verdachte aanvaard", laat zijn advocaat weten in een verklaring. "Om die reden heeft het OM de verdachte een voorwaardelijk sepot opgelegd met een proeftijd van twee jaar."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

André van Duin over chantage: 'Hoop dat het gauw is opgelost'

André laat via zijn advocaat weten 'opgelucht' te zijn. Ook hoopt hij dat zijn aangifte en de uitkomst hiervan een voorbeeld zullen zijn voor andere zaken waarin bekende Nederlanders onderwerp worden van chantage. "In deze tijd kan iedereen op sociale media van alles over iedereen roepen en beweren", aldus André. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

André van Duin wacht musicalverzoek van Gert Verhulst af

"Een valse beschuldiging of een verzinsel kan hierdoor in korte tijd veel aandacht krijgen, met het gevaar dat zo’n onwaarheid wordt overgenomen door juicekanalen of socialmediasites. De volgende stap is dan dat het verzinsel als een 'mogelijke waarheid' een eigen leven gaat leiden. Ik hoop dat deze zaak duidelijk maakt dat bekende personen in deze digitale tijd niet vogelvrij zijn verklaard. Dat maakt de wijze waarop het OM deze zaak heeft afgehandeld duidelijk. Daarvoor ben ik het OM zeer erkentelijk."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

André van Duin emotioneel over laatste dagen met Martin: 'Hij was er niet verdrietig over'

De komiek deed begin februari aangifte wegens afdreiging, een juridische term voor chantage waarbij geen gebruik wordt gemaakt van geweld of van dreiging met geweld. Advocaat Geert-Jan Knoops liet destijds weten dat André 'vals werd beschuldigd' en 'werd gechanteerd tot het betalen van een geldbedrag'.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!