Ed Sheeran Beeld © ANP

Ed Sheeran was verslaafd aan drugs en wilde niet meer leven

21 maart 2023 14:18

Ed Sheeran (32) heeft moeilijke tijden gekend in zijn leven. Hij kampte met drugs- en alcoholproblemen en wilde soms niet meer leven, zo vertelt hij in een uitgebreid interview met muziektijdschrift 'Rolling Stone'.

"Ik had het gevoel dat ik niet meer wilde leven"

Het echte besef van dat ongelukkige gevoel kwam in maart vorig jaar, toen zijn goede vriend en cricketspeler Shane Warne overleed. "Ik had het gevoel dat ik niet meer wilde leven", vertelt Ed. "En dat heb ik mijn hele leven wel al gehad... Ik verdronk in de golven en ik kwam er niet meer uit." Ed, vader van twee jonge kinderen, schaamt zich voor die gedachten. "Vooral als vader. Ik schaam me er echt voor."

Zijn vrouw Cherry wees hem vervolgens op therapie, maar dat was voor de Britse zanger nog niet zo vanzelfsprekend. Er werd weinig over mentale problemen gepraat, waar hij vandaan komt. "Mensen in Engeland vinden het raar om naar een psycholoog te gaan... Ik denk dat het heel nuttig is om met iemand te kunnen praten en gewoon je hart te luchten en je daar niet schuldig over te voelen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ed Sheeran komt in mei met persoonlijke docu bij Disney+

In het interview blikt Ed ook terug op de tijd dat hij als twintiger nog regelmatig naar feestjes ging. Tot zijn 24e bleef het bij drank en wiet, maar later kwamen ook andere drugs om de hoek kijken. Om welke middelen het gaat, wil hij niet zeggen. Ed wil niet dat zijn kinderen Lyra en Jupiter dat later teruglezen. "Ik herinner me dat ik op een festival was en dacht: nou, als al mijn vrienden het doen, kan het niet zo erg zijn", aldus de zanger. "En voor je het weet wordt het een gewoonte van één keer per week, en dan één keer per dag. En dan opeens twee keer per dag en dan zelfs wanneer je niet drinkt."

Het afkicken van de drank vond Ed het moeilijkste. Twee maanden voor de geboorte van zijn eerste dochter Lyra (2), zei zijn vrouw Cherry: "Wil je echt dat iemand anders mij naar het ziekenhuis moet rijden als het zover is?" Dat zorgde ervoor dat de knop omging bij Ed, vooral wat betreft bepaalde drugs, waar zijn goede vriend muziekondernemer Jamal Edwards aan is overleden. "Ik zou nooit, maar dan ook nooit meer iets aanraken. Dat is gewoon respectloos naar hem toe."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ed Sheeran na turbulente periode in privéleven weer terug op social media

Denk jij aan zelfdoding? Neem 24/7 gratis en anoniem contact op met 113 Zelfmoordpreventie via 0800-0113 of chat op 113.nl.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!