Harry Vermegen Beeld © ANP

Harry Vermegen bekent: 'Ik was erger dan Matthijs van Nieuwkerk'

24 maart 2023 19:22

Harry Vermeegen vindt dat het eens klaar moet zijn met de hele woke-beweging. De programmamaker vindt het maar 'flauwekul', zo stelt hij in 'Nieuwe Revu'. "Wat ze Matthijs van Nieuwkerk allemaal verwijten op het gebied van omgaan met zijn medewerkers... ik was vroeger misschien nog wel veel erger dan Matthijs", aldus de 72-jarige.

"Er is weleens iemand huilend naar huis gegaan"

Harry denkt ook dat hij Matthijs, die onlangs na een artikel van de Volkskrant wordt beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag achter de schermen van het programma De Wereld Draait Door, misschien zelfs nog wel overtreft. Niet omdat hij naar is tegen het team waarmee hij werkt, maar omdat hij net als de omstreden presentator een enorme perfectionist is.

Hij vertelt: "In het team waarmee ik werkte, was ik als programmamaker dikwijls aller vervelendst. Niet tegen de cameraploeg hoor, daar reisde ik mee. Maar als mensen hun werk niet goed deden, bijvoorbeeld doordat er bepaalde dingen niet in beeld waren die wél in beeld hadden moeten zijn, dan was de wereld gewoon te klein."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rob Kemps liefst morgen met Matthijs van Nieuwkerk in trein naar Parijs

Volgens de journalist komt dat voort uit pure ambitie en het streven naar kwaliteit. "Dat kan nu niet meer, want nu heb je een watjesgeneratie waarbij alles goed en zacht moet zijn en die het liefst gepamperd willen worden op het werk", vervolgt hij in het blad.

"Drive, ambitie, gáán voor het doel; dat bestaat niet meer, maar ik had het wel. Die lat bleef hoog en dan gebeurde er soms een ongelukje; er is weleens iemand huilend naar huis gegaan. Achteraf was dat niet verstandig, want daarmee motiveer je de mensen niet. Maar als iemand om 17.30 uur zijn stoel achteruitschoof en zei dat hij maar eens naar huis ging, terwijl we niet klaar waren, dan kon hij thuis blíjven. Ontslagen, hup, wég."

Eerste reactie Matthijs liegt er niet om: 'Doe me een lol!'

05:54
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Pijnlijk voor Matthijs van Nieuwkerk dat The Connection met Patrick Lodiers net zo scoort'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!