Gwyneth Paltrow Beeld © ANP

Gwyneth Paltrow ontkent schuld aan skiongeluk

25 maart 2023 08:47

Gwyneth Paltrow (50) heeft vrijdag in de rechtbank ontkend dat zij schuldig is aan het veroorzaken van een ongeluk op een skipiste in Utah. Volgens het vermeende slachtoffer Terry Sanderson zou de actrice in 2016 op de piste tegen hem zijn opgebotst, waarbij hij hersenletsel en gebroken ribben opliep.

"Ik voelde een lichaam tegen me aanduwen en ik hoorde een gek gekreun"

Gwyneth verklaarde in de rechtbank dat juist het tegenovergestelde het geval was. Volgens de actrice botste Terry Sanderson bij het ongeluk van achteren op haar. "Ik was aan het skiën en er kwamen twee ski's tussen die van mij, waardoor mijn benen uit elkaar gedrukt werden. Ik voelde een lichaam tegen me aanduwen en ik hoorde een gek gekreun." Aanvankelijk vroeg de actrice zich door dat gekreun af of het om een grap ging.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Gwyneth Paltrow aangeklaagd wegens ernstige verwonding

Volgens Gwyneth was het geen harde klap, maar vielen zij en Terry wel op de grond. De actrice verklaarde dat ze daarbij haar knie verdraaide. Gwyneth trok ook de verklaring van de enige getuige van het ongeluk in twijfel. Volgens haar stond de getuige, een vriend van het slachtoffer, te ver weg om twee mensen in skikleding te kunnen onderscheiden.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Chris Martin onthult streng dieet na ophef over eetgewoonten ex-vrouw Gwyneth Paltrow

De Oscarwinnares reageerde ook op de beschuldigingen dat zij de plaats van het ongeluk had verlaten zonder te checken of het goed ging met Terry. Zij zou pas zijn weggegaan nadat iemand anders tegen haar had gezegd dat zij mocht vertrekken. "Ik heb het ongeval niet veroorzaakt, dus ik kan geen schuld hebben aan wat er daarna met hem is gebeurd", zei ze verder.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Gwyneth Paltrow onder vuur voor verheerlijken van eetstoornissen

Terry eist een schadevergoeding van bijna 300.000 euro in de zaak. Het proces gaat volgende week verder. Dan zullen onder anderen ski-instructeurs en de kinderen van Gwyneth, die mee waren op skivakantie, een verklaring afleggen.

Gwyneth Paltrow wil rechtvaardigheid na valse beschuldiging

04:44

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!