Simone Kleinsma , Joop van den Ende en Janine Beeld © ANP

Simone Kleinsma had het 'nooit gered' zonder Joop en Janine van den Ende

25 maart 2023 14:46

De bijzondere band tussen Simone Kleinsma (64), Joop van den Ende (81) en diens vrouw Janine (66) wordt gekenmerkt door menig hoogtepunt, maar ook dieptepunt. Na het overlijden van Simone's dierbare echtgenoot Guus Verstraete sleept het koppel de gevierde musicalster door de rouwperiode heen.

"Zij waren er altijd"

Daar is Simone haar beste vrienden erg dankbaar voor, vertelt ze in gesprek met De Telegraaf. "Als ik dat alleen had moeten verwerken... dat had ik niet gekund", brengt ze uit. Ze is al veertig jaar goed bevriend met het koppel. "Zij waren er altijd. Eens in de week hebben we wel uitgebreid contact, eten we iets of we bellen in elk geval. Ik ben ze daar ontzettend dankbaar voor, wat had ik zonder ze gemoeten?"

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Simone Kleinsma vond haar theatertour over man 'helend'

Aan haar pensioen wil Simone ondertussen nog lang niet denken. Ze werkt met veel liefde en passie aan twee Van Den Ende-shows die dit jaar in première gaan. Joop onthult dat ze samen een vijfjarenplan hebben opgesteld, dus van stoppen is nog lang geen sprake.

De musical Sweeney Todd is een verjaardagscadeau, stelt Joop. "Ik vroeg haar: wat wil je hebben voor je verjaardag? Simone noemde toen Sweeney Todd. Daar kon ik me iets bij voorstellen, want daar zit een rol in die je, en dat is heel uniek, op je dertigste kunt spelen, maar ook op je zestigste."

Hij vervolgt: "We gaan het in april en mei maar een paar weken doen, maar zij wilde deze echte Broadway-klassieker zo graag nog een keer spelen. Ik ben in dienst van mijn dochter Iris. Zij produceert de show, ik adviseer. Het wordt echt een hoogstandje. En inderdaad, een cadeautje van Janine en mij voor Simone."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Joop van den Ende denkt niet aan de dood: 'Net doen of het nooit komt'