Jandino Asporaat Beeld © ANP

Jandino reageert op storm aan kritiek na uitspraken over 9/11

26 maart 2023 13:47

Jandino Asporaat (42) heeft zondag via Twitter gereageerd op de storm aan kritiek na zijn uitspraken over onder meer de maanlanding en 9/11, de aanslagen op 11 september 2001 in de Verenigde Staten. De comedian, acteur en presentator plaatste in de podcastreeks 'The Trueman Show' vraagtekens bij deze wereldgebeurtenissen.

"Als wij naar de maan zouden zijn geweest, dan zouden we veel vaker zijn geweest"

Het publiek zou volgens Jandino niet kritisch genoeg zijn en te snel uitgaan van officiële lezingen. "Ik wacht ook nog op bewijs", twijfelt de theatermaker over het wel of niet plaats hebben gevonden van de maanlanding. "Als wij naar de maan zouden zijn geweest, dan zouden we veel vaker zijn geweest. De Amerikanen zijn daar in 1973 voor het laatst geweest. Dat is toch raar?", aldus Jandino.

Het instorten van de twee torens van het World Trade Center in New York in 2001 blijft voor Jandino ook een raadsel. "Wat daar gebeurde, dat kan nooit zo op die manier door een vliegtuig in elkaar zijn gestort. Precies daar, en precies opeens bij de Pentagon was er ook eentje derin."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Gezin Jandino Asporaat in rouw om plotseling overleden hond

Uitspraken die tot gevolg hadden dat de comedian trending topic werd op Twitter. Jandino reageerde verbaasd op zijn criticasters. 'Ik heb ook wat gezegd over eenzaamheid, tweedeling, energie prijzen, toeslagen affaire, onze ouderen, vaderschap, educatie, landbouw, zelfredzaamheid, oorlog en geloof Eigen schuld #Jandino Hoezo ga jij ook hard op dingen afvragen.'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jandino Asporaat maakt eerste zwarte superheldenfilm in Europa

'Ik ben in 1992 voor het laatst in de Efteling geweest. Volgens de theorie van Jandino ben ik dus nooit geweest, want anders zou ik wel vaker geweest zijn….. #sprookjes', reageert iemand. En met 'Jandino voor het eerst echt lachwekkend' reageert een twitteraar gekscherend op diens uitspraken over de aanslagen in de Verenigde Staten.

Nooit te oud voor stunts: Jandino en Najib Amhali dromen van Bad Boys-rol

00:25

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!