Thijs Römer Beeld © ANP

Strafzaak tegen Thijs Römer verplaatst naar andere datum

28 maart 2023 10:58

De datum van de strafzaak tegen Thijs Römer (44) is verplaatst. Waar de strafzaak eerder nog op 19 juni zou worden behandeld, is deze nu verplaatst naar 25 juli. Thijs moet dan voor de rechter komen vanwege vermeende zedendelicten met drie minderjarige meisjes, die destijds veertien tot en met zestien jaar oud waren.

Dat de datum verplaatst wordt heeft te maken met de planning van andere zaken waarin minderjarige personen voorlopig vastzitten.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Igone de Jongh verbreekt relatie met Thijs Römer

Er zijn drie aangiftes tegen Thijs gedaan vanwege online zedendelicten. In november 2022 wordt bekendgemaakt dat de acteur hiervoor wordt vervolgd. De delicten zouden plaats hebben gevonden van 2015 tot 2017. Volgens het OM is er geen sprake van fysiek contact tussen Thijs en de slachtoffers. De zaak dient in Assen omdat de vermeende slachtoffers in Noord-Nederland wonen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

OM vervolgt Thijs Römer voor zedendelicten

Thijs raakte vorig jaar nog in opspraak omdat een twintigjarige vrouw hem via Twitter had beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag toen ze veertien was. De acteur weerspreekt deze beschuldigingen.

De advocaat van zijn vermeende slachtoffers liet eerder al weten dat er sprake is van 'krachtig bewijs' tegen de acteur. 

Advocaat vermeende slachtoffers Thijs Römer heeft 'krachtig bewijs'

07:04