Gwyneth Paltrow Beeld © ANP

Dochter Gwyneth Paltrow: 'Ze was erg overstuur na skiongeluk'

29 maart 2023 07:54

Gwyneth Paltrow (50) heeft zelf ook veel last gehad van het skiongeluk in 2016 waarvoor ze is aangeklaagd. Volgens haar dochter Apple (18) was de actrice 'erg overstuur' en had ze 'een beetje pijn'. Dat zegt Apple in een verklaring die dinsdag werd voorgelezen in de rechtbank in Park City in de Amerikaanse staat Utah.

"Ze wilde de rest van de dag niet meer skiën en dat doet ze nooit"

Terry Sanderson beweert dat de actrice op een skipiste tegen hem is opgebotst en dat hij daar hersenletsel en gebroken ribben aan overhield. Hij eist een schadevergoeding van Gwyneth, die vorige week vrijdag in de rechtbank verklaarde niet schuldig te zijn aan het ongeluk.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Chris Martin onthult streng dieet na ophef over eetgewoonten ex-vrouw Gwyneth Paltrow

De kinderen van de actrice mochten dinsdag een getuigenis afleggen, maar konden niet zelf bij de zaak aanwezig zijn. Daarom las de advocaat van Gwyneth hun eerdere verklaringen voor. Zoon Moses (16) zegt daarin onder meer dat hij de botsing niet heeft gezien, maar zijn moeder wel hoorde schreeuwen tegen Terry. "Je bent tegen me opgebotst", zou ze volgens hem hebben gezegd.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Gwyneth Paltrow moet voorkomen in zaak om skiongeluk uit 2016

Volgens Apple was haar moeder erg geschrokken van het ongeluk. "Ze wilde de rest van de dag niet meer skiën en dat doet ze nooit: ze blijft altijd staan. Maar ze besloot te stoppen omdat ze geschokt was en een beetje pijn had. Ik heb haar nog nooit zo overstuur gezien."

Het vermeende slachtoffer eist een schadevergoeding van ruim 300.000 dollar, omgerekend zo'n 276.000 euro, van Gwyneth. De actrice heeft een schadevergoeding van 1 dollar geëist en een vergoeding van de advocaatkosten. De jury gaat na de slotpleidooien op donderdag in beraad.