Kensington Beeld © ANP

Opsporing Verzocht heeft tips ontvangen over Kensington-gitaren

29 maart 2023 12:03

De politie Midden-Nederland heeft acht tips binnengekregen naar aanleiding van de uitzending van 'Opsporing Verzocht' over gestolen instrumenten van onder meer Kensington. Dat laat een woordvoerder weten aan het ANP.

De politie kan nog niks zeggen over de aard van de tips of dat er verdachten in beeld zijn, maar gaat de tips serieus nalopen. Dinsdagavond liet Kensington-gitarist Casper Starreveld nog aan NPO Radio 1 weten dat er 'tot nu toe weinig succes' was geboekt met het terugvinden van zijn vier gitaren.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Gestolen gitaren Kensington vanavond aan bod in Opsporing Verzocht

De vier gitaren zijn bij elkaar tussen de 15.000 en 20.000 euro waard, aldus Casper. "Dat is gewoon heel veel geld, maar ik heb persoonlijk meer emotionele waarde wat ik aan die gitaren toedicht." Hij heeft met de instrumenten veel liedjes geschreven en shows gespeeld, waaronder die in de Ziggo Dome en de Johan Cruijff ArenA.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Gitaren van Kensington-gitarist gestolen: 'Ontzettend k*t'

De instrumenten werden in de nacht van 11 op 12 februari ontvreemd uit een muziekstudio in Benschop. De diefstal van de gitaren van Casper staat niet op zichzelf. In februari en maart werd ook bij andere muziekstudio's in Doorn en Hoogeloon ingebroken. Ook daar is voor tonnen aan apparatuur en instrumenten meegenomen.