Dennis Schouten Beeld © ANP

Dennis Schouten verdwijnt na Roddelpraat van het scherm

29 maart 2023 17:33

Als 'Roddelpraat' ooit stopt, verdwijnt het enfant terrible van de Nederlandse mediawereld, Dennis Schouten (27), van het scherm. Dat vertelt hij aan 'Nieuwe Revu'. De presentator kan niet werken in het huidige medialandschap, zegt hij.

"Aan de ene kant is dat jammer, want ik vind het vak en programma’s maken op zich heel leuk"

Dennis vertelt dat hij niet veel ambities heeft om iets op beeld te doen. "Sterker nog: als dit (Roddelpraat, red.) met Jan op een gegeven moment klaar is, ga ik ook niet meer wat anders doen. Dan is het op beeld gewoon klaar", vertelt hij. "Aan de ene kant is dat jammer, want ik vind het vak en programma’s maken op zich heel leuk."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dennis Schouten in tranen bij zijn verhaal over steekincident

Waarom stopt hij er dan toch mee? "De wereld eromheen, de mensen die een bepaalde macht hebben, die allemaal wat willen zeggen en vinden en dat Amsterdamse sfeertje eromheen van wat allemaal wel of niet meer kan: ik heb daar geen trek in."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dennis Schouten vlucht naar buitenland: 'Ik ben helemaal leeg'

Dennis is een van de weinige sterren die een ander geluid durft te laten horen. Iets waar de omroepen, volgens hem, niet van houden. "Ik denk ook niet dat ze mij nog bellen hoor, haha. Ik heb nog contacten bij de NPO, RTL en Talpa, maar daar horen programmamakers van hun baasjes dat ik ooit iemand bij de omroep heb beledigd, en dus kom ik er niet meer in. Zo werkt dat blijkbaar. Ze hebben liever mensen zonder uitstraling en zonder kritische mening."

Door zijn mening en uitspraken is Dennis niet bij iedereen geliefd. Zo werd hij laatst tijdens het uitgaan in zijn gezicht gestoken. Hij vertelde bij RTL Boulevard alles over het heftige incident:

Dennis Schouten vertelt tot in detail hoe de steekpartij verliep

00:32