Aïcha Marghadi in BEAU Beeld © RTL/Videoland: aflevering BEAU, 29 maart

Aïcha Marghadi openhartig over werkcultuur bij NOS Sport: 'Mijn carrière is verwoest'

29 maart 2023 23:47

Aïcha Marghadi (45) roept ouders en onderwijzers op om kinderen respect en inclusie bij te brengen. Alleen op die manier kan er een verandering worden bewerkstelligd die ervoor zorgt dat een volgende generatie niet meer mee hoeft te maken wat zij meemaakte op de werkvloer bij NOS Sport.

"Jullie zijn pionnen in een heel groot, giftig klimaat dat in stand wordt gehouden"

Die oproep deed een geëmotioneerde Aïcha woensdagavond in RTL-talkshow Beau. Zij vertelde uitgebreid over de vernederingen en de neerbuigende opmerkingen die zij moest ondergaan toen zij bij NOS Sport werkte. "Het is voor mij te laat, mijn carrière is verwoest", aldus Aïcha. "Maar ik hoop dat mijn dochter, en de nieuwe generatie, dit niet hoeft mee te maken."

De voormalige NOS-presentatrice vertelde gedetailleerd wat haar was overkomen op de werkvloer bij NOS Sport. Zo waarschuwde hoofdredacteur Maarten Nooter, die onlangs aftrad, haar al snel voor Tom Egbers die zij als mentor wilde vragen. "Hij zei: 'Dat lijkt me geen goed idee, Tom heeft moeite met mooie vrouwen'", aldus Aïcha. "'Maar daar ben ik toch zelf bij', zei ik. Hij sloeg met zijn vuist op tafel: 'Dit gaat niet gebeuren!'"

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Aicha Marghadi vertelt haar ervaring bij NOS Sport: 'Voor mijn zoon en dochter'

Ook vertelde Aïcha wat Jack van Gelder zei toen zij hem telefonisch vroeg haar mentor te worden. "Hij deelde details over hoe hij zijn hoofd aan het scheren was", vertelde ze aan Beau. "Ik dacht: is dit niet teveel informatie? Ik probeerde de hele tijd dat bad weg te kijken." Toen Aïcha hem vroeg of hij haar mentor wilde worden, grapte Jack of ze bij hem in bad wilde komen zitten. "Op dat moment ging er zoveel door mijn hoofd. Ik wilde ad rem reageren, maar je weet niet wat je moet zeggen. Ik had al verhalen over Jack gehoord. Ik kon alleen maar zeggen: 'Ik zie je op het werk.'"

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jack van Gelder wil NOS Sport-incidenten achter zich laten: 'Klaar, over, uit'

De oud-presentatrice is boos dat Tom en Jack in de media doen alsof zij geen schuld hebben aan het verziekte werkklimaat op de werkvloer bij NOS Sport. "Jullie ontnemen mij mijn verhaal en die honderden andere mensen die dit overkomen is", aldus Aïcha. "Jullie zijn pionnen in een heel groot, giftig klimaat dat in stand wordt gehouden. Ze zeggen: de hoofdredactie had moeten ingrijpen. Ik denk: vriend, als jij je had gedragen dan hadden we dit allemaal niet mee hoeven maken."

Aïcha kan zich naar eigen zeggen 'geen dag herinneren dat ik niet bij Maarten op kantoor zat, gefrustreerd of huilend'. "Elke keer kreeg ik te horen: dit hoort erbij, kweek een ruggengraat. Ik zocht hulp bij de vrouwelijke hoofdredacteur, maar kreeg nul op het rekwest. Ik liep langs bij het hoofd communicatie, die had een Marokkaanse achtergrond. Hij zei: dit is de cultuur hier, laat het van je afglijden."

'Jarenlang veel onder tapijt gemoffeld bij NOS Sport'

04:49

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!