Henkjan Smits Beeld © ANP

Henkjan Smits weer behandeld voor prostaatkanker: 'Het gaat goed'

30 maart 2023 18:14

Henkjan Smits wordt tien jaar geleden al behandeld voor prostaatkanker. In de podcast 'Dit Komt Nooit Meer Goed', van Malou Holshuijsen en Roos Schlikker vertelt de 61-jarige presentator donderdag dat de kanker vlak voor corona terug is gekomen. Het gaat nu gelukkig weer goed met Henkjan, die onder toezicht van artsen staat.

"Ik ben opnieuw bestraald omdat het in mijn lymfeklieren zat. Een uitzaaiing"

"Vlak voor corona is het teruggekomen", vertelt hij in de podcast. "Waarom vertel ik dit, want ik heb dit aan nog helemaal niemand verteld." Later komt hij terug op zijn bekentenis: "Ik heb het nou al gezegd, ik ben opnieuw bestraald omdat het in mijn lymfeklieren zat. Een uitzaaiing."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Alice worstelt nog altijd met kritiek Henkjan Smits: 'Plezier in muziek verloren'

Volgens het voormalige jurylid van Idols komt prostaatkanker vaak na een langere periode terug. "Iemand zei mij dat de meeste mensen na acht jaar weer prostaatkanker krijgen en hij had gelijk: na acht jaar kwam het weer terug. Geen prostaat meer, maar wél prostaatkanker." Hij beklemtoont dat het op dit moment heel goed met hem gaat. "Ik ben niet zenuwachtig, maar ik merk het wel aan mijn omgeving. Er zit nog steeds iets, dat heeft heel lang dezelfde waarde gehad. Maar ik ga ervan uit dat dit nog heel lang duurt."

Verder vertelt de 61-jarige in het openhartige gesprek over de doodswens van zijn vader en de verwensingen die hij op sociale media over zich heen kreeg nadat het nieuws van zijn kanker de vorige keer naar buiten was gekomen. "Mensen die schreven: zo, nu krijg je eindelijk wat je anderen hebt aangedaan: kanker!"

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Patricia dankbaar voor steun Henkjan Smits na relatiecrisis

Ook RTL Boulevard heeft een eigen podcast. Beluister De BLVD Podcast nu via Spotify. Elke donderdag verschijnt er een nieuwe aflevering. Bekijk de nieuwe aflevering hieronder.

 

De BLVD Podcast #21: Een wedje om Gordons verloving en complete chaos in radioland

36:00