Lewis Capaldi Beeld © ANP

Carrière Lewis Capaldi mogelijk vroeg ten einde wegens gezondheid

2 april 2023 07:48

Er bestaat een 'reële mogelijkheid' dat Lewis Capaldi (26) vroegtijdig zijn carrière moet beëindigen als hij te veel last krijgt van het syndroom van Gilles de la Tourette, waar de Schotse zanger aan lijdt. Door het maken van muziek worden zijn tics erger en kan hij zichzelf 'onherstelbare schade' toebrengen.

"Als het zover komt dat ik mezelf schade toebreng, stop ik"

"Alleen het maken van muziek veroorzaakt dit bij mij, anders kan het maanden aan een stuk goed gaan. Het is een rare situatie", vertelt Lewis in een interview met The Times. "Op dit moment is de afweging om door te gaan de moeite waard, maar als het zover komt dat ik mezelf schade toebreng, stop ik. Ik vind overdrijven verschrikkelijk maar het is een zeer reële mogelijkheid dat ik hierdoor muziek moet opgeven."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Lewis Capaldi last van vertigo: 'Dacht dat ik doodging'

In september vorig jaar maakte Lewis bekend dat hij aan het syndroom van Gilles de la Tourette lijdt. De ziekte maakt het hem soms moeilijk om live te spelen. Vorige week werd duidelijk dat Lewis ook last heeft van vertigo, ook wel draaiduizeligheid genoemd.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Lewis Capaldi zegt Europese shows af om stemproblemen

Lewis brak in 2019 door met de wereldhit 'Someone You Loved' en ook zijn debuutplaat 'Divinely Uninspired To A Hellish Extent' werd in grote delen van de wereld een succes. Volgende maand komt de langverwachte opvolger 'Broken by Desire to Be Heavenly Sent' uit.

Lewis Capaldi over succes: 'Mijn glas zit halfvol met stront'

04:08